Uutta lunta, tuulta ja pakkasta

Kuutamoladun varrella

Viime yönä tuuli tunturissa kovimmillaan 19 m/s ja puuskat 26 m/s. Yöllä satoi jonkin verran lunta. Tänäänkin on ollut kova tuuli koko päivän, pilvistä ja -13 astetta pakkasta. Eilen en hiihtänyt vaan keskityin urheilun seuraamiseen tv:stä, tänään taas lähdin ulkoilemaan. Kantapää vähän kipeytyi toissa päivän lenkillä, joten katsoin paremmaksi lähteä luistelusuksilla. Nihkeää oli, mutta ei niin nihkeää, kuin olin pelännyt.

Kuten arvata saattaa, tuuli oli joihinkin kohtiin kerännyt lunta ja joistain taas puhaltanut kaiken irtolumen pois. Ladut ajettiin tänään aika myöhään, joten paljon sai hiihtää tuoreella latukoneen jäljellä. Mistä tuuli oli puhaltanut kaiken irtolumen pois, baana oli melkeinpä jäinen. Jossain taas oli sentin kerros tuiskulunta pinnassa. Latu-urat olivat suurelta osin ummessa, joten siinäkään mielessä luistelu ei ollut ihan huono valinta tänään.

Törmättiin Tiinan kanssa lähellä Savottakahvilaa ja käytiin yhdessä munkkikahvilla. Kun perjantaina oli tupa täynnä ja paljon suksia pihalla, nyt ei ollut mennessä yhtään suksia eikä ketään kahvilla. Viime viikolla tuntui olevan väkeä selvästi enemmän kuin tällä.

Pitkään oli aika tasaisen pilvistä, mutta loppumatkasta hiukan kirkastui tällä kohdalla. Mitään värejä ei taivaalla kuitenkaan nähty, koska etelässä päin oli paksussa pilvessä, ei päässyt aurinko värjäämään pilviä.

Päivä pitenee noin 25 minuuttia joka päivä, tänään se oli jo 1.21 tuntia pitkä. Ja tänään on vasta kolmas päivä, kun aurinko ylipäänsä nousee. Aina ennen tammikuun reissuilla täällä on nähty aurinko monenakin päivänä, mutta nyt ennuste näyttää sellaiselta, että koko loppuviikon olisi pilvistä ja vähän lumisadettakin. Mutta ainahan ennusteet muuttuvat ja kuten tänäänkin pilvipeite repeili, voi yllättäen nähdäkin hienoja värejä tai jopa auringon, jos hyvä tuuri sattuu.

Saariselän keskustaan Partioaitan ja Siulan väliin tuleva latu
Advertisement
Kategoria(t): Hiihto Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.