Kaamos lopuillaan Saariselällä

Valolatua Rönkönlammen lähellä

Taas on perinteisen tammikuun Saariselän reissun aika. Moni karttaa Lappia tammikuussa pakkasten takia, mutta ei meille ole osunut oikein kovia pakkasia kuin yhdellä reissulla ja silloinkin vaan yhtenä päivänä. Muuten on aina päästy hiihtämään, vaikka välillä on aika kylmäkin ollut.

Tänään oli pakkasta vain -7 ja keli oli varsin liukas tammikuun keliksi. Vaikka pakkasta tosiaan harvoin on ollut liikaa, keli on kyllä usein ollut todella nihkeä. Lähdin tänään luistelemaan, kun kerran näinkin vähän oli pakkasta.

Hiihdin valolatua Laanilaan ja edelleen Ahopään risteykseen. Ahopään latu avattiin vasta noin viikko sitten, joten se ei ollut ihan yhtä kova kuin valolatu. Yhdessä kohdassa oli keskellä uraa iso maakivi. Siihen jos olisi suksi osunut, olisi tullut pahaa jälkeä, mutta onneksi se näkyi. Alkoi silti olla sen verran hämärää, että lumen pinnan muodot eivät enää erottuneet, niinpä sytytin otsalampun. Ahopään juurella kun pysähtyy, on usein hyvin hiljaista, niin oli nytkin.

Palasin valoladulle ja hiihdin Rönkönlammelle. Sieltä kännyin takaisin kohti Saariselkää. Ensimmäisen päivän lenkki oli reilu 20 km. Saapa nähdä, millainen keli on huomenna. Kylmempää on luvassa, mutta niin oli täksikin päiväksi.

Advertisement
Kategoria(t): Hiihto Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.