Pääkaupunkiseudun tykkiladut 2021-2022: Keinukallio ja Hakunila

Keinukallion tykkilatu 1,25 km 12.12.2021

Pääkaupunkiseudun tykkilatujen 2021-2022 esittelyn ensimmäinen osa julkaistiin viime viikolla. Siinähän olivat mukana Hyrylä, Oittaa, Paloheinä ja Petikko. Nyt on testattu myös Keinukallio ja Hakunila. Jo kuusi latua käyty, mutta tuntuu siltä, että niitä tulee lisää nopeammin, kuin ehtii käydä. Nyt on uutena latuna avattu Puolarmaari. Eli testaamatta tämän hetken laduista on Lepävaara, Mustavuori ja Puolarmaari.

Tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla (Tuusula ja Kerava eivät virallisesti kuulut pääkaupunkiseutuun, mutta tässä jutussa kuuluvat) on ainakin seuraavat tykkiladut (pituus parhaan saadun tiedon mukaan 15.12.):

  • Hakunila 4 km
  • Hyrylän urheilukeskus 1,2 km
  • Keinukallio 1,25 km
  • Leppävaara 3,7 km
  • Mustavuori 1 km
  • Paloheinä 3,1 km
  • Petikko 2,6 km (1,3 km suuntaansa) P/V ja 2 km (4 km) V
  • Puolarmaari 1,4 km
  • Oittaa 5 km

Jo yhdeksässä paikassa on siis latu!

Pakkaskelit vaihtuivat viikonloppuna sumuisiin nollakeleihin ja tällä viikolla plussakeliin ja vesisateeseen. Tykkilumi ei kuitenkaan helposti sula, joten ladut kyllä kestävät.

Sunnuntaina oli testivuorossa Keinukallion 1,25 km latu. Latu on yhtä helppo kuin Hyrylän latukin, korkeuseroa 9 metriä. Sekin on kuitenkin mukava hiihtää niin kuin Hyryläkin. On tasaista, mutta on myös mäkiä. Jos joku ei tykkää ladun puutteesta laskussa, Keinukallion ladun jyrkimmässä, oikealle kaartavassa laskussa on hyvä harjoitella laskemista ilman latua (video alla). Kaarretta on sen verran paljon, ettei siihen oikein voi latua tehdä. Hiihtäjiä oli päivällä kohtuullisesti. Paikallisella VK Skillä oli Peltosen kanssa karvasuksien testitapahtuma, joka näytti keräävän mukavasti testaajia ja toivottavasti myös suksien ostajia.

Keinukalliossa oli tekeillä tykkiladun jatkaminen täyteen 1,8 km mittaa eli nousu ylös Keinukalliontien sillan lähelle. Lunta näytti olevan kasassa sen verran, että luultavasti se riittää lisälenkkiin. Keravallahan latua tehdään Keravan Urheilijoiden ja Keravan kaupungin yhteistyönä. Seura hoitaa talkoilla tykityksen iltaisin, öisin ja viikonloppuisin, kaupunki arkisin. Kaupunki levittää lumen ja ajaa ladut. Vastaava työnjako on Tuusulassa Voima-Veikkojen ja kunnan välillä.

Maanantain lenkki suuntautui Hakunilaan, kun oli illalla siihen suuntaan pääkaupunkiseutua muutakin asiaa. Pitkän pakkasjakson alussa näytti siltä, että Vantaalla vaan säästellään tykkilunta tammikuun Suomen Cupia varten ja annetaan vantaalaisten hiihtäjien käydä naapurissa hiihtämässä. Tilanne kuitenkin muuttui äkkiä ja nyt Hakunilassa on peräti neljä kilometriä hyväkuntoista latua. On 2,5 km kisalatu, jonne ei ainakaan jäisellä kelillä kannata vähemmän hiihtäneiden lähteä. Vastaavasti on sitten helppo peltolenkki ja stadionalue helpompaa ja tasaisempaa latua kaipaaville. Kisaladulla on korkeuseroa 30 metriä.

Hakunilan tykkilatu 13.12.2021

Kisalatu on vähän erilainen kuin muutaman aiempana vuotena. Tällä kertaa ei lasketa ladun perällä vaan noustaan sen sijaan ylös laavulle. Paluumatkalla on laskuissa pari U-mutkaa, joissa on varsinkin maanantaita liukkaammalla kelillä tekemistä. Mutkat aurataan varmasti jäätikölle, kun pakkaset taas tulevat. Alla videopätkä jälkimmäisestä U-mutkasta. Hyvät kallistukset on kyllä tehty, maanantain kelillä oli helppo laskea.

Kategoria(t): Hiihto Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.