Tänään näytti vähän talvisemmalta

Talitintti lumisessa puussa

Tänään maisema näytti taas muutaman päivän sumuisten kelien jälkeen vähän talvisemmalta. Yöllä ja päivälläkin lämpötila oli aavistuksen pakkasella ja hiljalleen satoi lunta. Tänä aamuna onnistuin ottamaan talitinteistä kuvia läheisessä puussa, joka oli tänään jo vähän luminen. Oraviakin oli liikeellä kaikkiaan kolme ja kaksi niistä käväisi parvekkeellakin. Yksi riekkokin nähtiin aamupalapöydästä.

Tänään oli hiihtopäivä, vaikka jo aamulla tuntui hiukan siltä, ettei ole välttämättä hyvä hiihtopäivä. Heti alkumatkasta totesin, että parempi kurvata takaisin kämpille ja säästää voimia viimeisille hiihtopäiville. Vajaan kympin verran hiihdin tasatyöntöä. Keli ei ollut hyvä, kun latu oli vähän kostea ja koko ajan siihen satoi vähän lunta. Lisäksi sauvat upposivat vähän väliä turhan syvälle ja piti varoa, etteivät mene poikki. Senkin puolesta hyvä tehdä vain lyhyt lenkki. Tiina hiihti luistellen vähän pidempään ja luisto oli mennyt huonompaan suuntaan lenkin loppua kohden.

Tykkilatu

Tykkilatu ajettiin tänään kokonaan aamulla. Vielä vähän enemmän tarvittaisiin pakkasta, jotta sauvat eivät menisi pertsaa hiihtäessä läpi.

Lähikuva talitintistä
Kategoria(t): Hiihto, luonto Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.