Karhurastit Sallan Hangasharjulla

Karhurastien 3,8 km rata Hangasharjun maastossa 16.8.

Yksi Lapin kesäreissujen kohokohta on aina paikalliset iltarastit. Tutuksi ovat tulleet Lapin Susien Susirastit Inarissa, Ylläksen Rastin iltarastit, yli 20 vuotta sitten Muonion iltarastit ja nyt olivat vuorossa Sallan Karhujen Karhurastit. Lapissa melkein aina maastoissa on hyvä juosta, kartalta puuttuu vihreä väri ja risukkoakaan ei juuri ole.

Tällä kertaa pieneksi yllätykseksi suunnistettiin Hangasharjun hienossa harju-suppa-maastossa. Sallan Karhuilla oli samassa yhteydessä Jukola-harjoitus hajontaradoin. Me lähdimme matkaan jo ennen yhteislähtöä, mutta meilläkin oli hajontaa rasteilla 1, 2, 6 ja 11.

Maasto oli pääosin tosi hyvää juosta. Rastiväleillä 6-7 ja 8-9 oli vähän kivikkoa ja välillä 7-8 niin paljon, että siinä ei voinut askeltakaan juosta. Vastaavasti suon pohjoispuolinen suppamaastoalue oli täysin kivetöntä, ei sen parempaa maastoa olekaan juoksemisen kannalta.

Joskus on saatu auto parkkiin kartanmyynnin viereen, eikä nytkään oltu 30 metriä kauempana. Mutta koskaan ei ole oltu niin lähellä maalia, eikä lähemmäksi voi kyllä enää päästäkään.

Tämän lähemmäksi maalia ei voi enää autoa saada parkkiin
Kategoria(t): Suunnistus Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.