Suunnistusta ja mustikoita Kyöppelinharjulla

Kyöppelinharju

Suomusjärven Sisulla on tämän viikon omatoimirastit Kyöppelinharjulla entisen Kiikalan ja Suomusjärven rajamailla. Sinnehän piti ilman muuta päästä, maasto on ehdottomasti yksi omista suosikeista täällä päin ja koko Etelä-Suomikin mukaan lukien. Harju-suppamaastoihin ei niin usein pääse ja Kyöppelinharjussa on vielä se poikkeuksellista, että kiviä tai kivikkoa ei ole yhtään eikä alueella ole yhtään hakkuuta tai harvennusta, risuja tai pusikkoa ei siis ole ollenkaan. Kyöppelinharju on Natura-aluetta ja kuuluu harjujensuojeluohjelmaan, joten tuollaisena maaston voisi toivoa pysyvänkin.

Rasti 7/12

Mentiin puolen päivän jälkeen paikalle, omatoimirasteilla kun voi käydä milloin itselle parhaiten sopii. Kierrettiin yhdessä kuuden kilometrin rata ja katseltiin samalla paikkaa, minne mennä keräämään mustikoita suunnistuksen jälkeen.

Usein Kyöppelinharjun rasteilla rata on käynyt välillä huonompikulkuisella alueella, mutta nyt saatiin nautiskella koko rata hienoimmasta alueesta.

Omatoimirastit 6,2 km / Kyöppelinharju / Suomusjärven Sisu

Suunnistuksen jälkeen vaihdettiin vaatteet autolla ja syötiin eväitä. Sen jälkeen tehtiin kahden ja puolen tunnin mustikankeruuretki. Olikin mukava keli paitsi suunnistaa myös kerätä mustikoita, viileä keli ja tuuli pitivät kaikenlaiset ötökät loitolla.

Suunnistuksen jälkeen kerättiin kaksi ja puoli tuntia mustikoita

Neljän tunnin ulkoilun jälkeen syötiin lisää eväitä ja käytiin uimassa Rautulammessa, joka on suoreunainen harjulampi Kyöppelinharjun ja Pöytäkankaan välissä. Vesi oli lämmintä, +21 astetta.

Suunnistajia oli liikkeellä enemmänkin marjastajista puhumattakaan. Koko matkalla 110-tien ja Kyöppelinharjun välillä taisi olla toistakymmentä marjastajien autoa parkissa.

Ulkoilun päätteeksi uinti Rautalammessa

Kategoria(t): Suunnistus Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.