Auringonnousu Kaunispäällä

Aurinko on juuri nousemassa tuntureiden takaa

Tänään oltiin sen verran aikaisin hereillä, että päätettiin lähteä Kaunispäälle katsomaan auringonnousua. Aurinko nousi tänään klo 8.14, taidettiin lähteä kävelemään varttia vaille kahdeksan. Tarkistettiin Huipun web-kamerasta, että siellä on selkeä sää. Täällä alempana oli nimittäin sumuista.

Matkalla kyllä meinasi usko loppua, kun alettiin olla jo aika ylhäällä ja aina vaan maisema oli sumun peitossa. Sumu oli osin lumitykkien aiheuttamaa, mutta muutenkin laajat alueet olivat sumun peitossa kylmänä pakkasaamuna. Alhaalla oli pakkasta lähes -20, huipulla vain -10.

Aivan ennen huippua sumu lopulta hälveni ja päästiin huipulle juuri oikealla hetkellä, kun aurinko oli nousemassa tuntureiden takaa.

Aurinko nousee Iisakkipään takaa

Hetki auringonnousun jälkeen

Kuten arvata saattaa, maisema oli eri näköinen eri suunnissa. Lännen ja pohjoisen suunnassa laajat alueet olivat sumun peitossa, mutta kauempana näkyi vaaroja ja tuntureita sumun yläpuolella.

Nouseva aurinko valaisee vaaran laen sumun peittämän laakson takana

Sumuista maisemaa Kaunispäältä pohjoiseen

Itä-koillisessa metsäerämaa ulottuu silmänkantamattomiin. Siinä suunnassa ei ollut varsinaisesti sumua. Jonkin verran usvaa ilmassa näytti sielläkin olevan ja aurinko värjäsi rinteitä erilaisin sävyin.

Metsämaisemaa auringonnousun jälkeen

Lounaan suuntaan näkyvyys oli kaikkein paras. Sokostin pohjoispuoliset tunturit, Ukselmapää korkeimpana, näkyivät hyvin ja auringonnousun värit olivat aika uskomattomat.

Tunturit auringonnousun väreissä

Kategoria(t): luonto Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.