Tunturisuunnistus 2019, 1. päivä

Rasti 64, meidän ensimmäinen rasti

Tänään oli Tunturisuunnistuksen ensimmäinen päivä Kilpisjärvellä. Yö oli taas aika raikas, kylällä viisi astetta, tunturissa vain pari. Aurinko kuitenkin alkoi vähitellen lämmittää aamupäivän aikana.

Aamulla huomattiin pihalla pieni pupu, metsäjäniksen poikanen. Taisi olla syömässä.

Aamulla pieni pupu, metsäjäniksen poikanen, kävi pihalla syömässä

Lähtö oli klo 13 ja lähtö oli viety ylös tunturiin noin kolmen kilometrin päähän, toista sataa metriä Kilpisjärven pintaa korkeammalla. Oli kyllä hieno lähtöpaikka, vastaavaa on nähty joskus Norjassa, Suomessa ei muistu mieleen lähellekään vastaavaa maisemaa.

Meillä oli oletus, että tänään kävellään suuri osa matkasta, jotta jalkavaivat eivät pahene. Näin myös tehtiin. Rata oli oikeastaan melko tylsä, vaikka maisemat toki olivat mahtavat, varmasti hienoimmat, mitä tunturisuunnistuksessa on nähty.

Jotenkin tunturisuunnistusradoille ei oikein saada kunnon reitinvalintavälejä, vaikka toki pientä valintaa on joillain väleillä tarjolla. Suunnistus on vähän tylsää, kun katsoo kompassista suunnan ja lähtee samaan suuntaan kuin pitkä letka edellä.

Oma suunnistaminen on kyllä sellaista, että niin helppoa rataa ei olekaan, ettei siihen saisi pummia leivottua. Niin kävi nytkin, neloselle tuli viisiminuuttinen. Jotenkin sitä tylsistyy siihen, että mennään suunnalla ja seurataan edellä olevaa letkaa. Lopulta ei sitten suunnista enää ollenkaan ja pummihan siitä usein tulee.

Maapohjakin oli tänään kyllä sen verran kivistä, että ei se meille parasta olisi ollut jalat kunnossakaan.

Karttaa en laita näytille, kun arvatenkin huomenna pyöritään osin samalla alueella eikä reittihärveliäkään vielä tänään ole julkaistu.

Kun kävellen mentiin, oli aikaa ottaa kuvia.

Avaraa maisemaa Masetvarrilta Iso-Jehkaksen suuntaan

Suunnistajaletka tulee alas Masetvarrin kivistä rinnettä

Tsahkaljärvi ja Saana

Rasti 38, meidän toiseksi viimeinen rasti

Maisemaa Tsahkaljärven eteläpuolelta Kilpisjärvelle ja Norjan tuntureille

Kategoria(t): Suunnistus Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.