Tunturiprologi

Kuudes rasti oli kolmen valtakunnan rajapyykillä

Aamulla syötiin hyvä aamiainen Pallaksella ja lähdettiin ajamaan kohti Kilpisjärveä. Keli oli viileä ja pilvinen. Kilpisjärveä lähestyttäessä sää muuttui aurinkoiseksi ja aika lämpimäksikin.

Päivän ohjelmassa oli PWT-Urheilumatkojen järjestämä Tunturiprologi, joka olikin aika erikoinen suunnistustapahtuma. Lähdettiin klo 13 laivalla Kilpisjärven yli. Suunnistajia oli matkassa 65.

Laivaa odotteli 65 suunnistajaa

Saana

Puolen tunnin matkan jälkeen noustiin maihin Koltalahdessa Ruotsissa Kilpisijärven luoteispäässä.

Laivakyydin määränpää Koltalahti (Golddaluokta)

Koltalahdesta käveltiin reilu pari kilometriä suunnistuspaikalle. Maisema oli alkumatkasta aika hieno, loppumatka oli koivikkoa.

Tapahtumapaikka oli Kuohkimajärven rannalla.

Kipailukeskus Kuohkimajärven rannalla

Heti lähdön jälkeen piti pujottautua poroaidan aukosta läpi ja ensimmäinen rasti oli aika vaikea. Koivikossa oli vaikea juosta suoraan ja näkyvyys ei ollut kovin hyvä.

Tunturiprologin lähtöpaikka

Aika monella rastilla tuli tänään pummeja, mutta ei rata helppo ollutkaan. Kolme ensimmäistä rastia olivat Ruotsissa, neljäs Norjassa, viiden taas Ruotsissa. Kuudes rasti oli kolmen valtakunnan rajapyykillä (kuva jutun alussa). 7-8 olivat Norjassa, ysi Suomessa ja viimeiset taas Ruotsissa. Onkohan missään muualla suunnistettu yhdellä radalla kolmessa eri maassa? Ja näin hienoissa maisemissa!

3,7 km rata. Ei suunnistus ihan hyvin mennyt, mutta hieno maastohan se oli.

Suunnistuksen jälkeen käveltiin takaisin Koltalahteen ja sieltä laivalla takaisin. Huomenna alkaa sitten varsinainen Tunturisuunnistus iltapäivällä.

Kategoria(t): Suunnistus Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.