Sadetta, tuulta ja aurinkoa: vaihteleva hiihtopäivä Saariselällä

Aamulla oli pilvistä, lämmintä +4. Maisemaa Vahtamapään rinteeltä Kiilopään suntaan klo 7.40.

Tiina jätti tänään hiihtämättä, kun takana oli jo kahdeksan hiihtopäivää. Minä lähdin taas klo 7.10 ladulle, tällä kertaa perinteistä zero-suksilla (Rossignol xium wcs r-grip). Yö oli lämmin, +4. Keli oli silti ihan mukava hiihtää, vaikka päivän mittaan alkoivat sauvat mennä ladusta läpi. Iltapäivällä oli lämmintä +9.

Keli oli vaihteleva. Alkuun reilu tunti pilvipoutaa, sitten vesisadetta. Ennen klo 11 alkoi paistaa aurinko ja paistoikin sitten loppupäivän. Luisto ei ollut kovin hyvä alussakaan ja huononi loppua kohti. Zero-suksilla oli kuitenkin mukava hiihtää, kun pito oli koko ajan hyvä.

Pyrin hiihtämään aamulla ajettuja latuja, reitti määrittyi sen mukaan. Ensin hiihdin Iisakkipään latua neljän ladun risteykseen, sieltä takaisin Hirvaskurua Kuutamoladulle. Edelleen Piispanojalle, Laanilaan ja valolatua Kiilopäälle. Siellä kuivattelin sateessa kastuneita vaatteita, odottelin sateen loppumista ja latukoneen menoa Ahopään yli. Jatkoin matkaa Ahopään yli, oikolatua ja Onninjälkeä neljän ladun risteykseen. Sieltä Rumakurun kautta Luulammelle ja Kiilopään yli. Uudestaan Ahopään yli ja valolatua Laanilan kautta takaisin. 53 km, aikaa meni lähes viisi tuntia hitaan kelin takia.

Alla kuvia päivän lenkiltä ja lopuksi pihapiirissä viihtyvistä taviokuurnista.

Sade on juuri loppunut. Ahopäällä klo 10.25.

Aurinko alkoi paistaa ennen klo 11. Tässä latua neljän ladun risteyksestä Luulammen suuntaan.

Rumakuru

Kiilopäälle noustessa klo 12 aurinko paistoi ja oli jo reilu 7 astetta lämmintä.

Toisen kerran Ahopään yli klo 12.45.

Taviokuurna-pariskunta pihapuussa

Kategoria(t): Hiihto Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.