Hieno pakkaspäivä; hiihtoa Kiilopäälle ja savusauna Kuurkaltiossa

Taivas oli värikäs jo lähtöhetkellä; maisemaa etelärinteestä Saariselän keskustan suuntaan

Tänään oli viikon kylmin päivä, mittari näytti aamupäivällä -13. Keli oli myös sopivan puolipilvinen komeille kaamoksen väreille, joita saatiin tänään ihailla jo toisena päivänä peräkkäin. Päivän ohjelmassa oli hiihto Kiilopäälle, siellä keittolounas ja savusauna avannon kera.

Lähtö ajoitettiin niin, että ehditään sopivasti syömään lounas Kiilopäällä ennen klo 15 alkavaa savusaunavuoroa. Hiihtämään lähdettiin puolen päivän maissa. Heti lähtiessä saatiin ihailla punaisen oranssia taivasta.

Tykkilatu oli tänään todella hyvässä kunnossa, kun reilun pakkasen takia latu oli kovareunainen. Luistelu saattoi olla vähän nihkeää, mutta me olimme matkassa pertsasuksilla. Jos oli lähtiessä pakkasta se -13, oli arvattavissa, että Laanilan notkossa, Laaniojan varressa olisi aika kylmä. No, ei siellä enempää ollut kuin -18, mutta selvästi kylmempää kumminkin. Laaniselälle noustessa lämpötilakin nousi mukavasti. Laaniselällä ja matkalla Rönkönlammelle saatiin koko ajan ihailla hienon värikästä kaamostaivasta ja myös sitä, kuinka hienoksi se värjäsi lumen.

Kaamoksen värejä taivaalla ja lumessa Laaniselällä

Latu Laanilasta Kiilopäälle oli yllättävänkin hyvä. Latu oli hiihtämällä tehty, pohja ajettu kelkalla. Kertaakaan ei suksi tökännyt hiekkaan, mutta onhan sitä lunta aika vähän, joten kovin uusilla suksilla sitä ei kyllä voi vielä suositella ellei halua hiotuttaa naarmuja pois.

Latu Laanilasta Kiilopäälle pohjattu kelkalla, latu syntynyt hiihtämällä. Maisemaa Rönkönlammen lähellä.

Kiilopäällä syötiin lounaaksi lohisoppaa ennen saunaan menoa. Väkeä savusaunassa oli sopivasti, ei tarvinnut jonottaa lauteille. Muutamia reippaita ulkomaalaisiakin oli, kävivät moneen kertaan jääkylmässä Kiilopurossa.

Ehkä maailman paras savusauna ja avanto: Kuurakaltio Kiilopäällä

Saunan jälkeen ei viitsitty enää hiihtää takaisin, vaan hypättiin lentokenttäbussiin, jolla päästiin mukavasti takaisin kämpille. Olikin paljon porukkaa menossa kentälle, lisää tuli melkein jokaiselta pysäkiltä Kiilopään ja Saariselän välillä.

Kategoria(t): Hiihto Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.