Tänään oli ruuhkaa

Pulkkamäessä oli aamulla väkeä enemmän kuin lunta

Aamulla hiihtämään mennessä pulkkamäessä oli väkeä ruuhkaksi asti, vaikka lunta ei liikaa ole. Kaikki olivat Lapland Safarisin punamustissa haalareissa, niissä onkin varmasti mukava ulkoilla. Ulkomaalaisilla turisteilla ei kuitenkaan useimmilla ole varmasti kunnon talvivaatteita.

Päivä oli hyvin samanlainen kuin eilinen, lämpötila -3, tuulta, pilvistä. Ladulla oli väkeä todella paljon. Tuntui, että kilpahiihtäjät olivat tänään ladulla pidempään kuin eilen ja kuntohiihtäjät tulivat aikaisemmin. Välillä oli niin ahdasta, ettei meinannut millään mahtua ohi. Oli jopa parinkymmenen hiihtäjän letkoja. Keli oli varsin hyvä, tykkilatu ei tänään ollut enää juurikaan jäinen ja ainakin luistelu onnistui oikein hyvin. Ensimmäistä kertaa kävin myös Kaunispään rinteessä. Latua ei pääse ihan hiihtokeskukseen saakka, aita katkaisee ladun juuri ennen jyrkkää loppulaskua. Mäet ovat kuitenkin varsin riittäviä ilmankin sitä.

Ladulla oli tänään todella paljon hiihtäjiä. Vieläkään en saanut kuvaa oikein kunnon ruuhkasta.

Lenkin jälkeen käytiin Nesteellä syömässä. Siellä on päivittäin oikein hyvä lounasbuffet: salaattia, kaksi pääruokavaihtoehtoa, leipää, juomia ja jälkiruoaksi edellisen päivän pullia ja kahvia. Neste taitaa olla Saariselän ainoa kahvila, missä leivotaan pullat alusta alkaen itse ja sen kyllä hyvästä maustakin huomaa. Nesteelläkin oli paljon porukkaa syömässä, jos ei nyt ihan ruuhkaksi saakka, niin paljon kuitenkin. Ja pihalla oli tällä kertaa parkissa 12 bussia.

Lenkin jälkeen käytiin Nesteellä lounaalla

Kaupassakin vielä käytiin. Kuukkeli oli taas täynnä pääosin ulkomaalaisia. Vähän sama tunnelma, kuin vuosia sitten Zermattin Coopissa, paitsi että itse saa helposti selvän tuotteista. Alla lainaus vanhasta blogista tuosta Zermattin Coopista:


Hirmuinen härdelli
15.07.2007
Kuvitelkaa itsenne ruokakauppaan, sellaiseen pieneen markettiin, ei mihinkään halliin mutta ei pieneen lähikauppaankaan. Sellaiseen, missä hyllyjä on kauppa täynnä ja ne ovat ihan täynnä, missä siis valikoima on huomattavan laaja kaupan kokoon verrattuna.

Ostoslista on jotenkuten mietitty, mutta se on vaan päässä. Tutussa kaupassa tavaroiden sijoittelu auttaa paitsi löytämään myös muistamaan. Nyt on kaikki toisin, mikään ei ole tuttua. Kaikki tekstit kaupassa ovat vieraalla kielellä ja lähes kaikki tavarat ovat oudon näköisiä ja nimisiä. Joistain pitää arvailla, onkohan tämä sitä miltä näyttää. Etkä voi edes tietää, onko etsimääsi tavaraa ollenkaan koko kaupassa vai etkö vain löydä sitä.

Kaupassa säntäilee hyllyjen välissä edestakaisin vailla minkäänlaista logiikkaa kanssasi pari sataa ihmistä paristakymmenestä eri maasta ympäri maailmaa, kaikilla on samanlaisia ongelmia löytää ja muistaa.

Nyt tiedät, minkälaista on olla ruokaostoksilla parhaaseen loma-aikaan Coop Zermattissa.


No, Kuukkelissa ei kyllä tainnut olla kuin 50 ihmistä. Ja tuohon tavaroiden sijoitteluun tutussa kaupassa voi todeta, että jos 11 vuotta sitten tavarat olivat suomalaisessa ruokakaupassa joka kerta samassa kohdassa, eivätpä ole enää nykyään.

Mainokset
Kategoria(t): Hiihto Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.