Kämmenniemen metsää ja Näsijärven tyrskyjä

Rantakukka tyrskyjen alla

Tänään on ollut Näsijärven rannalla tuulinen ja viileä päivä. Aamu-uinnilla 22-asteinen vesi tuntui tosi lämpimältä, kun ilman lämpötila oli vain +15. Aallokossa tosin ei ollut helppo uida.

Peikkometsää Kämmenniemessä

Viileä ja tuulinen päivä oli sopiva lähteä keräämään mustikoita, paljon mukavampi kuin +30 ja tyyni kaikkine kärpäsineen ja paarmoineen. Tänään ei ilmassa lentänyt mitään. Ainoa vaan, että mustikoita ei löytynyt ensimmäisen tunnin kävelyn aikana yhtä ainuttakaan. Lopulta mustikoita löytyi jonkin verran rantakallioiden tuntumassa, missä kosteutta oli riittänyt. Saalis oli pari litraa, joista reilu puolet mustikkaa, loppu variksenmarjaa. Niistä saadaan marjoja moneksi aamuksi puuron sekaan ja illalla myslin sekaan.

Täälläkin on ihan hienoa metsää, missä ei hetkeen ole hakattu. Toki avohakkuitakin riittää paljon enemmän kuin metsässä liikkuva toivoisi.

Avohakkuu, taustalla pilkottaa Näsijärvi

Keskituuli oli viime yönä vain 4 m/s, mutta se yltyi iltapäivään mennessä 14 m/s:iin. Nyt illalla se on enää 7 m/s. Aamupäivällä järvellä näkyi komeita aaltoja, erityisesti kaukana Harvassalon eteläpuolella, missä vaahtopäät näyttivät suorastaan valtavilta ainakin kaukaa katsottuna ja kuvattuna.

Vaahtopäitä Harvassalon luona

Mainokset
Kategoria(t): luonto Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.