Levillä pääsee vielä hiihtämään

Kätkän kurussa oli vielä täysi talvi

Täällä Levillä taitaa olla enemmän lunta kuin Kilpisjärvellä. Latuja on auki Pyhän, Kätkän ja Levin lenkit ja myös valoladut. Kuulemma tykkilatua on tarkoitus pitää kunnossa ainakin vielä ensi viikon. Tuo tieto on peräisin Lapin Kansasta, Levin nettisivuilta ei sitä ole löytynyt.

Lähdimme Pyhän puolelle hiihtämään, siellä on aina puhtaampaa lunta näin keväisin. Yöllä satoi lunta ja oli hiukan pakkasta, mutta aika märkä ja pehmeä latu oli. Hiihdimme lähelle Merkkisen laavua, siitä Kätkän kurun läpi ja sitten Pyhän lenkki myötäpäivään.

Tasan kolme viikkoa sitten hiihdettiin Ylläs-Levi. Monessa paikassa tuntui, että lunta oli melkein yhtä paljon kuin silloin. Suopaikat alkoivat olla aika märkiä, pahin kohta oli myös Ylläs-Levi-reitillä juuri ennen Pyhän nousua. Latukone oli uponnut suohon, onneksi siitä kohdasta pääsi kuivin jaloin ohi.

Tästä meni Ylläs-Levi kolme viikkoa sitten, nyt oli latukone uponnut suohon

Merkkisen laavulla pidettiin paluumatkalla evästaukoa. Paikalle lennähti västäräkki. Se olikin ensimmäinen täällä nähty västäräkki tänä keväänä. Etelässä kuulemma jo ensimmäiset satakielet laulavat, joten on kyllä keleissä eroa. Tänään kuultiin myös peippo ja nähtiin joutsenia ja telkkiä.

Aittasenlaelle osui lenkin harvoja hetkiä, kun aurinko paistoi

Kun asutaan Levi Panoraamassa, hiihtämään mennään gondoolilla. Rinteessä oli eilen ja tänään käynnissä snowcrossin MM-kisat. Laji muistuttaa motocrossia moottorikelkoilla.

Kun majoittuu Levi Panoraamassa, alas hiihtämään mennään gondoolilla. Rinteessä oli käynnissä snowcrossin MM-kisat

Levi Panoraamassa on sauna ylimmässä kerroksessa. Sieltä on hienot näkymät Pallaksen ja Aakenuksen suuntaan. Itse saunasta näkee eturinteeseen.

Pallastunturit nähtynä Levi Panoraaman saunaosastolta

Kategoria(t): Hiihto Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.