Reissun viimeinen lenkki Kilpisjärvellä

Reissun viimeinen lenkki Kilpisjärvellä

6 vrk Kilpisjärvellä päättyi tänään. Kotimatka on edessä vasta sunnuntaina, mutta pilkkikisojen takia lähdimme pois Kilpisjärveltä jo tänään. Paikka on viikonlopun täynnä ihmisiä ja jos vielä olisi huoneen saanutkin, hinta olisi ollut kolminkertainen.

Aamulla ehdimme käydä vielä vähän hiihtämässä. Keli oli todella raskas, kun kylällä ei ollut yhtään pakkasta. Jopa kelkkaurakin upotti ja niinpä tarvoimmekin luistelusuksilla ensimmäistä kahta kilometriä 25 minuuttia. Oli siinä toki nousuakin toista sataa metriä. Ylempänä hanki jo kantoi. Emme viitsineet nousta ihan Saanajärvelle saakka, vaan hiihdimme jonkin matkaa Saanan rinteessä järven puolella kohti Retkeilykeskuksessa kulkevaa uraa.

Päivän kohokohta oli kahden piekanan näkeminen ja kuuleminen Saana pahdan juurella. Ensin kuulimme äänen ja sitten näimme, kun piekanapariskunta liiteli rinteen yläpuolella. Olivat palanneet kotiinsa. Eipä piekana tuon hienompaa kotia voi löytääkään.

Puolen päivän aikaan lähdettiin ajamaan kohti Leviä, jossa on tarkoitus viettää vielä pari päivää ennen kotimatkaa. Matkalla syötiin lounas menomatkan tapaan Karesuvannon Rajabaarissa. Taitaa olla Muonion ja Kilpisjärven välillä ainoa lounaspaikka, mutta on siellä hyvä ruokakin.

Levillä on myös harmaa keli, räntää sataa. Huomenna pitäisi olla aurinkoista, josko silloin maisema hotellin ikkunasta Kätkän suuntaan olisi vielä hienompi.

Maisema hotellin ikkunasta Kätkätunturille. Räntää sataa.

Mainokset
Kategoria(t): Hiihto Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.