Viikon liukkain keli

Sivakkaojan latua

Viimeisen vuorokauden on ollut pakkasta vain muutama aste. Keli oli tänään selvästi viikon liukkain ja minäkin kaivoin suksipussista luistelusukset esiin. Tänään paistoi pääosin aurinko, mutta muutama heikko lumikuurokin osui kohdalle. Tuulta oli tänään tunturissa enimmillään 13 m/s, puuskissa 17 m/s, mutta metsässä se ei juurikaan haitannut.

Hiihdettiin valolatua poroaidan portille ja edelleen Sivakkaojan latua Kiilopäälle. Alkuviikosta Sivakkojan varren suo-osuuksilla latu oli hirveän nihkeä, mutta tänään sekin osuus oli varsin liukas. Ladulta näkyy monesta kohdasta tuntureille ja lähempänä Kiilopäätä hiihdetään todella hienossa mäntymetsässä.

Päivän tauko pidettiin taas Kiilopäällä. Syötiin siellä keittolounas, tänään oli lohikeittoa, hyvää salaattia ja kahvinkin vielä sai. Tiina on lounaan syönyt monenakin päivänä, minäkin söin nyt, että jaksaisi hiihtää huomenna Vaskoolihiihdon.

Päivän tuulisin pätkä osui Ahopään ylitykseen. Vastatuuli oli kova ja tuiskulunta riitti baanalla. Sai välillä oikein tosissaan työnnellä, että pääsi vastatuuleen alas Ahopäältä. Alla olevasta videopätkästä näkee ja kuulee, millainen keli oli.

Matkaa jatkettiin Ahopään väliladun kautta Onninjäljelle ja edelleen Laanilaan.

Ahopään välilatu eli oikolatu Ahopään pohjoisjuurelta Onninjäljelle

Tunturit näkyivät tänään monenlaisissa väreissä, auringossa valkoisena, lumisadepilven alla violettina tai sinisenä. Kaunispään huippu hohti valkoisena, kun alkuillasta tultiin takaisin Saariselälle.

Kaunispää alkuillan auringossa

Mainokset
Kategoria(t): Hiihto Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.