Aurinkoisia talvipäiviä yksi toisensa perään

Kuutamo 1.3.

Helmikuun toisen puoliskon ja maaliskuun alun aikana on ollut kylmää ja aurinkoista säätä päivä toisensa jälkeen. Kylmimmät päivät olivat todella kylmiä ja tuulisia, muuten on ollut aika vähätuulista. Kuutamoakin saatiin ihailla monena iltana kuun vaihteessa.

Ilta Kylmäojankorvessa talven kylmimmän päivän iltana 27.2.

Välillä teki mieli pyörällä Kylmäojankorven poluille. 26.2.

Illan hieno valo Pirunkorveen lenkin varrella 21.2.

Paljon on hiihdetty, mutta onpa tehtynä pari polkujuoksulenkkiä ja yksi pyörälenkkikin. Ihmiset kulkevat paljon metsässä ja polut ovat hyviä, suuri osa varmasti koiranulkoiluttajia. Paljon on myös pyöräilijöitä. Mukavinta on tietysti hiihtää, mutta kyllä juoksu tai pyöräilykin talvisilla metsäpoluilla on hienoa hommaa.

4.3. Simonkylän pelloilla latu oli niin hyvä kuin latu vaan voi olla

Täysikuu nousi 2.3. metsän takaa

Ladut ovat olleet todella hyvässä kunnossa, Vantaan kaupunkin latukonekuskit tekevät hienoa työtä. Paikoin on latu-urassa noussut vähän hiekkaa pintaan, kun lunta ei ole satanut viikkoihin. No, nyt on lumisadetta loppuviikoksi luvassa, joten saadaan hiekat peittoon lopputalveksi. Sehän kyllä kelpaa, vaikka tietysti aurinkoiset päivät ovat kaikkein hienoimpia hiihtopäiviä.

Viime talvina kuutamohiihto on ollut aika harvinaista herkkua, mutta nyt on päästy siitäkin nautiskelemaan. Viime torstaina 1.3., päivää vaille täysikuun aikaan, kuu nousi sen verran aikaisin, että saatiin hiihtää lenkin loppuosa komeassa kuutamossa.

Muuten on ollut lampullekin käyttöä monella lenkille. Syksyllä hommattu Lumonite Compass Mini on ollut hyvä ostos, siitä on ollut paljon iloa sekä hiihtolenkeillä että polkujuoksussa. Ei ole tarvinnut ottaa isokokoisempaa Lupinea matkaan. Lumonite painaa vain 70 g akkuineen kaikkineen, mutta valoteho on silti riittävä. Pienen lampun voi laittaa lenkin alussa valoisan aikaan vaikka taskuun. Lupinen kanssa lamppu olisi koko ajan päässä ja akku selässä.

Pitkän lenkin loppussa aurinko oli jo matalalla Ilolan koulun lähellä 25.2.

Mainokset
Kategoria(t): Hiihto, luonto Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.