Hieno talvi etelässä

Hienon talvipäivän ilta Pirunkorvessa 18.2.2018

Vähän reilu kuukausi on kulunut siitä, kun palattiin Lapista. Sen jälkeen blogissa on ollutkin hiljaista, ainakin uusien juttujen suhteen. Lukijoita sen sijaan näyttää käyneen koko ajan mukavasti.

Kaksi vuotta sitten talvi sisälsi kolme talvea. Se tarkoittaa siis sitä, että kolmeen kertaan oli hiihtokelit luonnonlumella, mutta aina välillä lumi suli kokonaan pois.

Tämä talvi on näyttänyt hyvin samanlaiselta, parhaillaan eletään kolmatta talvea. Eroa on se, että kaksi vuotta sitten se kolmaskin talvi loppui käytännössä ennen helmikuun loppua. Nyt on ennustettu kunnon talvikelejä pitkälle maaliskuulle saakka. Talvikeleihin on syynä polaaripyörre, jollainen oli viimeksi voimissaan kevättalvella 2013. Silloinhan 9. huhtikuuta oli kotona vielä mahtavat hiihtokelit ja vielä 15.4. pääsi hiihtämään luonnonlumella. Tuolloinhan tehtiin täällä etelässä huima hiihtoennätys, kun hiihtämässä käytiin viimeistä kertaa vapun jälkeen 2.5.2013.

Lumisia mäntyjä Mätäkivenmäellä 20.1.2018

Tämän talven ensimmäinen talvihan oli jo joulukuussa, silloin täällä Ilolan laduilla pääsi hiihtämään 14.-20.1.2017. Seuraavaa talvea saatiinkin odotella pitkälle tammikuulle. 18.-24.1.2018 pääsi taas hiihtämään, kunnes tuli pari päivää kestänyt vesisade, joka vei suurimman osan lumesta, hiihtokelit joka tapauksessa. Tuolta Kylmäojankorven uumenista kyllä löytyi silloinkin vielä lunta jopa kymmenisen senttiä.

Lumisia puita Pirunkorven lenkin varrella 21.1.2018

Toisen talven jälkeistä lumetonta aikaa kesti vain viikon verran, kunnes saatiin taas runsaasti lunta. Tämä kolmas talvi onkin osoittautunut oikein hyväksi talveksi, lunta on sadellut moneen otteeseen lisää ja sitä on tällä hetkellä 30 cm. Pakkasta on ollut paria lyhyttä suojaa lukuunottamatta koko ajan.

Auringonlasku 7.2.2018 hiihtämään lähtiessä

Kaikki ladut Simonkylästä Mätäkivenmäkeen, Pirunkorpeen ja Kulomäkeen ovat kunnossa. Lenkille saa helposti mittaa 25 km, kun hiihtää kaikki ladut kertaalleen. Viime viikot ovat olleet suurelta osin pilvisiä, mutta nyt oli aurinkoinen viikonloppu. Tällä hetkellä talvi näyttää parhaalta sitten vuoden 2013. Sen jälkeen ei kotiladuilla ole uskaltanut hiihtää parhailla suksilla, nyt taas uskaltaa.

Latua Katajakukkulalla 18.2.2018

Mainokset
Kategoria(t): Hiihto, luonto Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.