Kovaa tuulta Saariselällä

Kuva parvekkeelta 13. ja 15.1., tuuli eilen ja tänään pudotti paljon lumia puista

Meidän kaksi viimeistä hiihtopäivää olivat tuulisia. Tuuli puhalsi Kaunispäällä kumpanakin päivänä kovimmissa puuskissa 29 m/s ja keskituuli oli parhaimmillaan tai pahimmillaan 20 m/s. Määritelmän mukaan tämä ei kuitenkaan ollut myrsky, rajana on 21 m/s 10 min keskituuli. Ihan riittävä tuuli kuitenkin oli ja vaikutti aika paljon hiihtämiseen. Tunturiladuilta oli syytä pysyä pois, vaikka tänään nekin ajettiin, eilen ei. Pakkasta oli vain -5.

Eilen hiihdettiin luistellen Kiilopäälle ja takaisin, minä tein lisälenkkiä mennen tullen Kuutamoladun kautta. Kiilopää oli hyvä kohde paitsi siksi, että paluumatkan sai hiihtää myötätuuleen myös siksi, että siellä saa tauon ajaksi vaatteita kuivauskaappiin kuivumaan. Loistava palvelu erityisesti pakkaskeleillä. Kuiva pipo ja hanskat ovat huomattavasti mukavammat kuin märät tauon jälkeen. Kiilopäällä syötiin tällä kertaa lounas eli lohisoppaa, salaattia ja kahvia.

Paluumatka hiihdetiin jo pimeässä valolatua. Eilen puut olivat vielä pääosin lumen ja kuuran peitossa, joten maisema valoladun varressa oli hieno. Oli tarkoitus tehdä lisälenkki Prospektorin reitin kautta, mutta eihän sillä ollutkaan valoja toisin kuin muistelin. Palasin sitten Laanilaan ja kiersin koko Kuutamoladun.

Kuutamoladulla on hieno tunnelmavalaistus, mutta paikoin olisi kyllä kaivannut otsalamppua hiihtämiseen. Parhaimmillaan edellisen ja seuraavan lampun valo juuri ja juuri valaisee himmeästi ladun, mutta jossain oli lamppu palanut ja jossain valon ja varjon raja tosi terävä ja välissä ei nähnyt mitään. Parissa laskussa piti hiukan aurata, kun ei voinut olla varma, mihin latu kääntyy vai kääntyykö se ja toisaalta ettei joku luistele vastaan. Tuuli oli puhaltanut alamäissä luistelubaanan aika kovaksi, joten vauhti alamäissä oli reipas.

Kuutamoladun ja Prospektorin reitin risteys

Tänään oli vuorossa reissun viimeinen lenkki. Lähdettiin kovan tuulen takia Luton ladulle, joka olikin ainoa vielä hiihtämättä oleva auki olevista laduista. Rinteiden juurella oli mennessä kova myötätuuli, takaisin päin oli paikoin vaikea päästä eteenpäin. Metsässä tuuli ei haitannut. Ladut olivat roskaiset ja paikoin ummessa, mutta ihan hyvä oli pertsaakin hiihtää, vaikka ehkä luistelukeli olisi ollut parempi.

Luttotupa Lutto-joen varrella

Kävin vielä lenkin lopuksi valolatua Hysky-baarin kohdalla. Menomatka Kummituskämpän kohdalta vastatuuleen vei 13 min, paluu vain 8 min. Nyt odotellaan lentokentällä kotimatkaa, näyttää siltä, että tuulesta huolimatta päästään lähtemään.

Mainokset
Kategoria(t): Hiihto Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.