Keski-Tampereen sprinttiviikko: kauden loppu, alku vai molemmat

Tampereen Keskustori uuden vuoden aattoiltana

Keski-Tampereen sprinttiviikko jatkui eilen uuden vuoden aattona Tammelassa ja tänään Järvensivulla. Tällä kertaa sain jo tuloksenkin toisin kuin tiistain ensimmäisessä osakilpailussa Hatanpäällä. Siis Hatanpäällä, opin eilen, että se kuuluu sanoa Hatanpäällä, ei Hatanpäässä. Mistäpä tuonkin tietäisi, jos ei ole tamperelainen… Tiedän toki sen, että sanotaan Tampereella eikä Tampereessa, vaikka sanotaankin Salossa eikä Salolla. Mutta Hatanpää on jo vaikeampi.

Keski-Tampereen sprinttiviikko / 2. kisa / Tampereen Pyrintö / Tammelan koulu

Tällä kertaa matkustettiin Tampereelle junalla. Kotoa lähdettiin klo 8.40 ja suunnistamaan päästiin jo klo 11 jälkeen. Rautatieasemalta oli noin kilometrin kävely Tammelan koululle. Sprinttisuunnistus on siitä mukavaa, että kisapaikalle yleensä pääsee mukavasti julkisilla, metsäkisoihin harvemmin.

Oli hiukan pakkasta, liukas keli siis. Nastakengillä ei tarvinnut kuitenkaan juurikaan varoa liukkautta. Tähän aikaan vuodesta en juokse sprinttejä tai muitakaan lenkkejä kisavauhtia, varsin reippaasti kuitenkin. Kyllä siinä kunnon hiki irtosi. Kolmen kilometrin ja 19 rastin radalla sai suunnistaa koko ajan. Reitinvalintavaihtoehtoja oli mukavasti, vaikkakaan ei niissä varmasti hirmuisen suuria eroja ollut ajallisesti. Kaikkia vaihtoehtoja ei juostessa huomannut ja pöydän ääressä löytyi joiltain väleiltä vähän parempiakin vaihtoehtoja.

Rastivälillä 12-13 oli tarkoitus kadun ylityksen jälkeen kurvata vasemmalle pihojen poikki kohti rastia 13. Luultavasti siinä oli portti kiinni, kun en reittiä ”maastossa” huomannut. Ennen rastia 15 oli varmasti portti kiinni, moni siinä kävi katsomassa ja itse jopa kokeilinkin. Kiinni oli. Ei muuta kuin korttelin ympäri ja toiselta puolelta rastille.

Tammerkoski iltavalaistuksessa

Uutta vuotta ei sen enempää juhlittu, mutta käytiin kuitenkin alkuillasta kävelemässä kaupungilla. Aika hieno valaistus oli varsinkin Keskustorilla ja Tammerkosken ympäristössä. Illalla käytiin katsomassa hotellin pihalla ilotulitusta Ratinassa. Siinä meni joku pieleen muutaman raketin jälkeen ja loppuilotulitus nähtiin vasta vajaan 10 minuutin odottelun jälkeen.

Keski-Tampereen sprinttiviikko / 3. kisa / Tampereen Pyrintö / Järvensivu

Maanantain kisa suunnistettiin Järvensivulla (kaipa se on Järvensivulla, kun kerran Hatanpäälläkin…). Paikalle mentiin bussilla. Kun Tammelan maasto oli tasaista, Järvensivu oli kaikkea muuta kuin tasaista. Rata kiersi jyrkässä harjun rinteessä.

Oikeastaan päivän ainoa pummi tuli heti ykkösellä. Kun juuri koskaan edes kisoissa ei rasteja ole ollut omakotitalon pihalla, epäröin hetken jos toisenkin pihaan menemistä. Oli epäilys, että olen jossain toisessa pihassa, kun ihan kaikki ei heti täsmännyt kartan kanssa. Mutta siellä se rasti kuitenkin oli omakotitalon seinustalla.

Lähdöstä kakkoselle oli pelkkää ylämäkeä, kolmonen oli taas alhaalla, nelonen ylempänä, viitonen alhaalla jne. Kovin nousu oli kuutoselta kasille. Ennen kasia alkoi jalka jo painaa, mutta kun ylhäällä oli tasaista, oli taas helpompi juosta. Lopussa oli muutama rastiväli pelkkää alamäkeä.

Taas oli paljon hyviä reitinvalintoja tarjolla. Välillä onnistuin hyvin, välillä huonommin. Väli 7-8 taisi olla kaikista huonoin. Oiko jyrkässä rinteessä rappusten puoliväliin oli huono, siinä oli lunta aika paljon. Ehkä olisi kannattanut juosta katua kauemmaksi vasemmalle ja sieltä polkua jyrkkä nousu ylös ja vasemman kautta rastille, kuka tietää…

Oliko viikonloppu sitten suunnistuskauden loppu, alku vai molemmat, sen voi kukin mukana ollut päättää itse. Jos ajattelee kauden vaihtuvan vuoden vaihtuessa, silloinhan kausi loppui eilen ja uusi alkoi tänään.

Kaikki kolme kisaa olivat joka tapauksessa hyviä harjoituksia. Neljäskin olisi vielä tarjolla loppiaisena, mutta se jää meiltä käymättä. Paitsi hyvät kartat ja radat, erityisesti jäi mieleen kartan mittakaava 1:3000 (tänään tosin 1:3500, kun ei kuulemma muuten mahtunut A4:lle). Näkemisen kannalta, ainakin minulla, ero 1:4000 -> 1:3000 on hämmästyttävän suuri. Nelitonnista saa tihrustaa luupin kanssa, kolmetonnisen näkee ongelmitta ilmankin. 1:3000 karttoja toivoisi näkevänsä enemmän tulevaisuudessa.

Tiistaina kirjoittelin jotain uudesta Rastilippu-palvelustakin, joka on testissä sprinttiviikolla. Nyt se toimi minunkin osaltani moitteetta, mutta väliaikojen katsominen puhelimella ei ole helppoa. Paitsi iPhonella helpompaa kuin Android-puhelimella. Yksi vastaan tullut näkökohta on se, miksi meidän molempien pitää ilmoittautua erikseen, miksei sitä voisi tehdä samaan tapaan yhdellä kertaa kuin IRMA:ssa on suunnistuskaverit. Tämä vielä korostuu, kun mukaan tulee maksutoiminto. Ja meitä on vain kaksi, entäpä viisihenkinen perhe lähdössä kuntorasteille. Tuollainen suunnistuskaverit-toiminto auttaisi paljon.

Mainokset
Kategoria(t): Suunnistus Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.