Sprinttiä Hatanpäässä

K-TSV 1. kisa / Tampereen Pyrintö / Hatanpään koulu

Tänään suunnistettiin Keski-Tampereen sprinttiviikon ensimmäinen osakilpailu Hatanpään koululta. Lunta oli paremmin hiihtämiseen kuin suunnistukseen, mutta kyllä siellä hyvin juoksemaankin pääsi. Paikoin urat helpottivat suunnistusta ja juoksua kuin Jukolassa.

Rata oli oikein mukava, kunnon kaupunkisprinttiä. Erityisen mukava oli 1:3000 kartta, pitkästä aikaa sprintissä sai kartasta selvän juostessa ilman luuppia. Toivoisi, että tuo mittakaava yleistyisi myös kisoissa.

Kisa oli myös uuden Rastilippu-palvelun ensimmäisiä kokeiluja, itselleni ihan ensimmäinen. Ilmoittautuminen sen kautta kyllä onnistui hyvin ja myös paikan päällä kirjautuminen maastoon lähtijäksi. Leima rastilta kuusi jäi puuttumaan, ilmeisesti en sillä käynyt, vaikka gepsin mukaan ihan vierestä meninkin ja hylsy siis tuli. Oma tulos, hylsy, ei koskaan päätynyt tuloksiin ja Rastilipun mukaan ei koskaan edes ole osallistunut päivän tapahtumaan. No, ainakin itse tietää tehneensä hyvän lenkin… Jotain tuossa Rastilipussa on vielä viilattavaa, mutta eihän se valmis olekaan, ei sitä muuten enää pilotoitaisi. (lisäys 27.12.: syynä tuohon tuloksen katoamiseen oli virhepainallus tuloksen tallentamisessa)

Mikä siinä onkin, että kun uutta tekniikkaa kokeillaan, aina osuu joku ongelma kohdalle. 22 vuotta sitten (1995) suunnistettiin Nordvestgaloppen Kaupangerissa Norjassa. Tuo kisa oli ensimmäisiä isompia Emitin (silloin Regnly) eli elektronisen leimauksen kokeiluja. Tuossa kisassa minulle annetusta Emit-kortista ei saatu mitään ulos, leimat kyllä löytyivät tarkistuskortista.

Norjalaiset laskivat ajanoton pelkästään Emitin varaan ja lopputulos menikin arpomiseksi. Oma tulos löytyi tuloslistan kärjestä, pääsarjassa. En uskonut, että olisi voittanut ja olinkin itse sitä mieltä, että aikani olisi ollut kymmenisen minuuttia huonompi. Joskin se perustui rannekellosta saatuun muistikuvaan, miksipä sitä olisi katsonut tarkkaa aikaa, kun se näkee tulostaululta. Kävin tuosta tulospalvelussa puhumassa ja kohta aikaani olikin korjattu 10 minuuttia huonommaksi. Ikuiseksi arvoitukseksi jäi, mikä se aika oikeasti oli ollut.

Rastilippu-palvelu ei vielä oikein vakuuttanut, enkä tarkoita nyt oman suorituksen katoamista. Mutta eipä ryhdytä vielä sen enempää arvioimaan, kun se kerran on keskeneräinen.

Tänään hyviä reitinvalintavälejä olivat ainakin 4-5, 15-16 ja 17-18. Vaikea sanoa, mikä milläkin välillä oli paras reitti, kun ei ole omia väliaikoja.

Mainokset
Kategoria(t): Suunnistus Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.