Talvikuvia itsenäisyyspäivänä

Metsää Kulokukkulalta nähtynä

Itsenäisyyspäiväksi osui hieno aurinkoinen pakkaspäivä. Luntakin oli vähän maassa. Suuntasimme retkemme Kylmäojankorven kautta Kulokukkulalle ja sieltä edelleen Mätäkivenmäelle. Tällä kertaa varustauduimme enemmän luontoretkelle kuin lenkille eli mukana oli kamera ja kiikari. Kulokukkulan rinteillä kasvaa paljon talventörröttäjiä ja myös niistä ruokansa löytäviä lintuja.

Kulokukkulan rinteillä on paljon talventörröttäjiä linnuille ruokapaikoiksi

Onnistuimme näkemään parven sekä urpiaisia että tiklejä. Kuulimme myös, että alueella on useina vuosina oleskellut tunturikiuru. Tänäkin syksynä se on siellä moneen kertaan nähty. Olisipa kiva joskus sellainenkin lintu nähdä, on kuulemma välillä jäänyt sinne talveksikin.

Tikli ruokailemassa

Urpiaisia

Kulokukkulalta retkeä jatkettiin Mätäkivenmäen suuntaan. Vaikka pari päivää ollut pientä pakkasta, maastossa on edelleen todella märkää. Missä vettä ja/tai mutaa on yhtään enemmän kuin sentin kerros, se ei ole vielä jäätynyt. Kulokukkulalla ollessamme aurinko meni pilveen, mutta ilmestyi taas hetkeksi näkyviin kun olimme Mätäkivenmäellä komean kuusikon reunassa. Ohuen lumikerroksen peittämä kuusimetsä näytti hienolta auringon valaistessa sitä matalalta.

Kuusikkoa Mätäkivenmäellä

Parvi mustarastaita oli pysähtynyt syömään pihlajanmarjoja. Mustarastaiden, urpiaisten, ja tiklien lisäksi onnistuttiin näkemään loppumatkasta vielä parvi pyrstötiaisia. Niitä ei olekaan osunut kohdalle moneen vuoteen.

Mustarastas syömässä pihlajanmarjoja

Kahvillakin käytiin Koiramäen pajutallissa. Siellä oli itsenäisyyspäivästä huolimatta paljon väkeä, sekä kahvilla että muuten ostoksilla.

Kategoria(t): luonto Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.