Luontoretki Tussinkoskelle ja Harminkalliolle pyörällä

Tussinkoski kuohuu sateiden jälkeen

Viime sunnuntaina suunnittelin pitkän maastopyörälenkin lähiseudun luontokohteiden kautta. Ensimmäisenä kohteen oli Tussinkoski Vantaan Vallinojalla. Tussinkoski oli tuttu noin kuukauden takaa yhdeltä lenkiltä, mutta silloin vettä oli varsin vähän. Nyt sitä oli sitäkin enemmän ja koski oli oikein hieno. Kosken alapuolella Vallinoja virtaa syvässä purolaaksossa.

Tussinkoskelta jatkoin Tuusulan puolelle Harminkallio-Harminsuo-Matkoissuon luonnonsuojelualueelle. Harminkallion ja Harminsuon välistä kulki polku hienossa metsässä, vasemmalle puolelle jäi Harminsuo ja oikealle Harminkallio.

Harminkallion ja Harminsuon välissä meni hyvä polku hienossa metsässä

Kävin myös Harminkallion laella. Se olikin harvoja kuivia paikkoja päivän lenkillä.

Harminkallio oli harvoja kuivia paikkoja lenkillä

Retki jatkui Hyrylän urheilukeskuksen suuntaan. Välillä tuntui, kuin olisi ajanut järvessä, kun vettä oli vähintään pyörään keskiön korkeudelle. Myös mutaa oli riittävästi. Koko edellisen päivän oli satanut, sunnuntaina oli pouta, mutta edelleen märkä keli. Kun lämmintäkään ei ollut kuin +2, paluumatkan tiepätkillä oli vähän viileää. Kun taas poikkesi metsäpolulle Ruotsinkylässä, tuli nopeasti lämmin. Lenkin lopulla poikkesin vielä kahville Pajutalliin.

Kategoria(t): luonto, Pyöräily Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.