Kiira-myrskyn vaiheet Vantaan Kylmäojalla

Klo 19.11. Pihavalot syttyivät, mutta näytti siltä, että rintaman tuloon menee vielä aikaa.

Ilmatieteenlaitoiksen tutkakuva klo 19.20

Eilen Kiira-myrskyn rintama kulki pääkaupunkiseudun ja monen muunkin paikan yli klo 19 jälkeen. Tuli niin pimeää, että vähän ennen rintaman tuloa pihavalot syttyivät. Otin alkuun muutamia kuvia ulkoa, mutta pahimman myräkän ajaksi piti siirtyä sisälle ja kuvata ikkunan läpi. Rintama meni yli muutamassa minuutissa, jonka aikana tuli 10 mm vettä. Tunnin verran rintaman menon jälkeen taivas oli aika hienon värinen, kun aurinko valaisi osin pilviä.

Pimenemistä kuvasi hyvin se, että kaksi ensimmäistä kuvaa on otettu säädöillä ISO 1600 / f 8. Kaksi seuraavaan pahimman myrskyn aikana otetut säädöillä ISO 6400 / f 3.5.

Ehdin napata kuvankaappauksen Ilmatieteenlaitoksen tutkakuvasta juuri silloin, kun myrsky oli täällä. Hiukan tuon jälkeen palvelu kaatuikin koko loppuillaksi.

Ensin taivas oli hyvin tumman sininen. Minuutteja ennen rintaman tuloa sävy vaihtui vihreän suuntaan ja vihreä korostui pahimman myräkän aikana. Kuvien värit vastaavat aika hyvin sitä, millainen mielikuva väreistä jäi.

Alla kuvasarja illalta kelloaikoineen.

Klo 19.13. Taivaalle tuli vihreän sävyjä ja vieläkin näytti siltä, että menee vielä aikaa ennen myrskyn tuloa.

Klo 19.18. Edellisestä kuvasta meni viisi minuuttia seuraavaan, kun piti välissä laittaa ikkunat ja ovet kiinni. Ehkä klo 19.15 alkoi hurja tuuli ja pian kaatosade.

Klo 19.19 oli jo kuin yö ja vettä tuli kaatamalla. Tuuli oli jo tyyntynyt, vaikka vain minuutti sitten tuntui, että puut kaatuvat.

Klo 21.12. Vajaan tunnin päästä pilvet näyttivät hienolta, erikoiselta, enpä muista tuollaista koskaan nähneeni. Ovat kuulemma mammatus- eli utarepilviä.

Klo 21.19. Auringonlaskun suunnassa hieno pilvimuodostelma.

Klo 21.20. Mammatus- eli utarepilviä taivaalla.

Kategoria(t): luonto Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.