Hämähäkinverkkoja ja Näsijärven maisemia

Sumuisen aamun jäljiltä hämähäkin verkot erottuivat hyvin metsässä

Aamulla oli sakea sumu. Näsijärvellä näkyvyys oli alle sata metriä. Metsässä sumu kostutti hämähäkinverkot ja niitä oli paljon. Ne olivat hienon näköisiä siinä vaiheessa, kun aurinko alkoi jo hiukan paistaa ja sumu hälvetä.

Elisillan soutulenkki jäi vain kolmen kilometrin mittaiseksi, kun synkkä sadepilvi uhkasi etelästä. Sateen raja oli vain parin kilometrin päässä, mutta ei se lopulta tänne saakka tullut. Tampereella Härmälässä oli satanut lyhyessä ajassa yli 10 mm.

Tänä aamuna järvellä olisi tarvinnut kompassia, niin sakea sumu oli. Mutta ennen puolta päivää aurinko jo paistoi ja oli lähes tyyni, paras mahdollinen soutukeli. Niinpä lähdin pidemmälle lenkille. Päivän reitti oli Liiri – Koivusalmi – Riposaari – Taulasalonsalmi – Sepänsaari – Lintukari – Humppilankattila – Saarenperä – Liiri. Matkaa kertyi 14 km. Kun lenkki oli kesän ensimmäinen pidempi lenkki, loppupuolella tunsi jo soutaneensa mökkiveneellä.

Taulasalonsalmen pohjoispäässä

Evästauko oli tänään Lintukarilla. Hassua, että Lintukari on Hornun ohella lähiympäristön ainoa kunnon saari, ei mikään lintukari. Lintukareja on kyllä ympärillä, kuten Palkiokari, Pikku-Hornu ja Mallaspussi. Mutta silti Lintukari on nimetty Lintukariksi, vaikka se ei ole mikään lintukari vaan hieno pieni, metsää kasvava saari. Pienillä lintuluodoilla on tähän aikaan vuodesta maihinnousukielto. Se on monesti turha, koska usein lokit pitävät kyllä huolen, että kukaan ei nouse maihin.

Lintukarin pohjoisrantaa

Eilen illalla ei jaksettu valvoa ihan auringonlaskuun saakka. Vähän ennen auringonaskua aurinko paistaa hienosti matalalta rantametsään. Siitä on ollut vaikea saada sellaista kuvaa, joka olisi vastannut omien silmien näkemää valoa. Eilen illalla kuva onnistui aika hyvin.

Ilta-aurinko paistaa ennen auringonlaskua Liirin rantametsään

Kategoria(t): luonto Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.