Joenvarsipyöräilyt jatkuivat tänään

Keravanjokea Jokivarren ja Keravan välillä

Toukokuussa on pyöräilty jo Vantaanjoen, Keravanjoen, Kylmäojan ja Rekolanojan varsia. Tänään oli vuorossa Keravanjoki vähän pohjoisempana, Matarinkoskelta Keravalle. Koko lenkki kiersi reittiä Kylmäoja – Asola – Matari- Jokivarsi -Kerava – Ahjo – Keinukallio – Myras – Viirilän suo – Koivukylä – Kylmäoja. Keli oli mukava pyöräilyyn, pääosin aurinkoista, vajaa 20 lämmintä. Välillä tuli pieni sadekuuro.

Kevät on edennyt viimeisen reilun viikon aikana vauhdilla. Koivuissa alkaa olla jo kunnon lehti, kun vajaa kaksi viikkoa sitten koivut olivat tuskin hiirenkorvalla. Valkovuokkoja on edelleen paljon kukassa. Vasta tänään kuultiin kevään ensimmäinen satakieli ja käkikin kukkui jossain.

Vantaan Jokivarresta on hieno pyöräilyreitti aivan Keravanjoen rantaa melkein Keravalle saakka. Tie kulkee aivan joen varressa. Eipä ole tuotakaan tietä tullut koskaan ajettua, vaikka vanha Lahdentie melkein vieressä on hyvinkin tuttu.

Kahvilla Keravan Kulmakonditoriassa

Päivän kahvitauko pidettiin Keravalla kävelykadun varressa Kulmakonditoriassa. Kuten kuvasta ehkä voi päätelläkin, korvapuusti oli valtavan suuri. Siihen verrattuna jopa Pirttimäen kahvilan iso korvapuusti on pieni. Tarjolla oli myös lukuisia erilaisia lämpimiä voileipiä, salaattiannoksia yms. eli kaikenlaista olisi voinut tauolla syödä.

Keravan keskustasta jatkettiin Ahjoon kautta Keinukallioon, Koukkusuon latupohjaa Svartböleen ja edelleen Myrakseen. Myraksesta poikettiin metsätietä pitkin katsomaan Viirilän suota Sipoonkorven kansallispuistossa. Yhtä märältä se näytti kuin aikanaan hiihtosuunnistajien suoharjoituksissa. Siellä ei oikein pärjää matalavartisissa retkisaappaissa, pitää olla kunnon mustat nokialaiset.

Viirilän suo

Paluumatkalla syötiin eväitä taas Keravanjoen varressa, tällä kertaa Havukosken lähellä. Rantapusikossa lauloi satakieli. Vastapäätä oli Tapionrannan uimaranta, jossa joku oli jo uimassa.

Kategoria(t): Pyöräily Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.