Kevät ei ole edennyt Kylmäojankorvessa

Kylmäojankorpi 15.5.2017

Kevät on tänä vuonna myöhässä, eikä se ole juurikaan edennyt viime viikkoina. Yllä ja alla olevien kuvaparien ottohetkissä on väliä yli kolme viikkoa, mutta niistä ei juurikaan voi päätellä kevään edistyneen. Näyttää siis siltä, että kevät ei ole edennyt yhtään kolmessa viikossa. Toisaalta lintuja laulaa metsässä enemmän nyt kuin kolme viikkoa sitten. Jos edellisellä kerralla lauloi mustarastas, laularastas ja peippo, nyt äänessä olivat myös kulorastas ja punarinta.

Kylmäojankorpi 22.4.2017

Jos edellisestä kuvaparista näkee, että kevät ei ole edennyt, seuraavasta näkee sen, että kevät on myöhässä. Tai mikä nyt on myöhässä ja mikä aikaisessa, mutta kun vertaa Kylmäojan varren koivikko Simonkalliossa eilen ja vuosi sitten, ero on iso. Kuva on samasta koivikosta, vaikkakaan ei ihan samasta kohdasta.

Kylmäojan vartta Simonkalliossa 14.5.2017

Kylmäojan vartta Simonkalliossa 14.5.2016

Toki monia kevään merkkejäkin on, mm. mainitut linnut. Kirjosieppokin on jo ehtinyt tänne Kylmäojankorven laitamille. Valkovuokot ovat olleet jo jonkin aikaa parhaassa kukassa viime aikojen yöpakkasista huolimatta. Alla olevassa kuvassa on valkovuokkoja eiliseltä lenkiltä Rekolasta Rekolanojan varresta. Jos on Kylmäoja pitkä puro, lyhyt ei ole Rekolanojakaan. Sen läntinen haara saa alkunsa Firanlähteiltä Tuusulasta ja itäinen haara Keravalta.

Valkovuokkoja Rekolassa Rekolanojan varressa

Kategoria(t): luonto Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.