Aurinkoisia pakkaspäiviä maaliskuun alussa

Alkuiltapäivän valo Pirunkorven kuusikossa

MM-kisat Lahdessa päättyivät eilen. Usein viimeisten päivien naisten 30 km ja miesten 50 km hiihdetään alkaen klo 11 tai jotain sinne päin, mutta tällä kertaa kisat alkoivat klo 14.30. Se oli hieno juttu innokkaalle hiihtäjälle ja hiihdon seuraajalle, ehti ensin hiihtämään pitkän lenkin ja sitten TV:n ääreen katsomaan kisoja. Edellisenä sunnuntaina käytiin paikan päällä Lahdessa katsomassa, muuten on katsottu telkkarista.

Pirunkorven lenkkiä

Varsinkin eilen sunnuntaina oli hieno talvipäivä, yöllä toistakymmentä pakkasta, päivällä aurinko lämmitti ilman lähelle nollaa. Viime viikon vesikelien jälkeen ladut menivät hiukan koviksi, tai hiukan enemmänkin koviksi, mutta onneksi perjantain ja lauantain pienet lumisateet paransivat tilannetta ja latukone sai aikaiseksi aika mukavat ladut. Aika kovahan se luistelubaana oli niin kuin oli Lahdessakin, mutta kyllä siinä hyvin pystyi luistelemaan. Perinteistä oli vielä parempi hiihtää. Huonoin osuus oli taas Ilolan muuntajan ja Kulokukkulan väli, mutta paljon löytyi todella hyvää baanaa ja latua.

Katajakukkulan katajikkoa hienossa auringonpaisteessa

Oli hankikeli, hanki näytti kantavan paitsi hiihtäjän myös kävelijän, se on aika harvinaista täällä etelässä. Pelloilla on jo vähän niukasti lunta loskakelien jälkeen, joten siellä ei oikein päässyt hangelle hiihtäämään. Katajakukkulalla oli muutama avokallioalue kovaa hankea, jossa päästiin vähän kurvailemaan ja muistelmaan Saariselän muutaman vuoden takaisia tunturikoivupujotteluja. Katajakukkula ei ole mikään virallinen paikannimi, vaan me olemme nimenneet runsaasti katajaa kasvavan kalliomäen Kulokukkulan lähellä Katajakukkulaksi.

Pieni avosuo keskellä Pirunkorpea

Pirunkorven lenkin alku Mätäkiven muuntajalta oli aika jäistä, mutta hiihdimme eilen useaan kertaan edestakaisin lenkin lumisinta osaa Vanhan Korsontien pohjoispuolella. Sen pätkän varrella on hieno pieni avosuo, joka jää helposti huomaamatta vaikka ihan ladun varressa onkin.

Hieno keli jatkui vielä tänäänkin ja ehdin aamulenkille ennen työpäivää. Oli aika kylmä aamu, mutta pian aurinko jo alkoi lämmittää. Nyt on muutamana päivänä päässyt taas hiihtämään Elmon hiihtolatuakin Kulomäen lähellä. Sitä on aika vähän ajettu tänä talvena. Nyt erityisesti perinteisen latu oli tosi hyvä.

Aamuaurinko Elmon hiihtoladulla Kulomäessä

Kategoria(t): Hiihto Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.