Ensilumenladulla Inarin ja Kirkkoniemen hiihtäjiä

Kaunispään ässälasku alaosa

Kaunispään ässälaskun alaosa, tässä kohtaa oli tänään vauhtia 44 km/h jarruttelun jälkeenkin. Alhaalla näkyvä mutka on aika tiukka varsinkin tällaisella pehmeällä kelillä.

Ensilumenlatu Suunto Ambit 2:sta: Pituus edestakaisin 2,68 km, nousua TC 75 m, suurin nousu MC 27 m, korkeusero HD 34 m

Ensilumenlatu (Suunto Ambit 2:sta): Pituus edestakaisin 2,68 km, nousua TC 75 m, suurin nousu MC 27 m, korkeusero HD 34 m

Keli oli tänään ihan samanlainen kuin eilen eli +0, sumua, välillä heikkoa tihkusadetta, hetkittäin aurinko toi hiukan värisävyjä maisemaan sumuverhon takaa. Tänään oli ladulla vähän enemmän hiihtäjiä. Seura-asuja tuli bongattua oman Keravan Urheilijoiden lisäksi paikallinen Inarin Yritys eikä ihan niin paikallinen KOS Kirkenes eli Kirkenes og omegn Skiklubb. Ettei vaan Kirkkoniemen porukka ollut päiväretkellä kotoa…

Luistelubaana oli monin paikoin eiliseen tapaan aika pehmeää. Kiviä on seassa jonkin verran, niin kuin niin usein ajetun lumen / säilölumen seassa. Ainakaan kahdella ensimmäisellä lenkillä ei ole tökännyt kertaakaan, miten lie sitten kun pakkasten myötä baana kovettuu. Ihan ykkössuksilla tai pakasta vedetyillä testisuksilla en kyllä lähtisi hiihtämään. Onneksi on jo kuluneet ja vanhat, mutta kumminkin hyvät sukset matkassa, keltaiset Fischerit vuosimallia -98, sekä luistelu- että pertsasukset.

Kuten eilisessä jutussa kirjoitin, tämän vuoden ensilumenlatu ei ole ihan helppo eikä kevyt. Oheisessa profiilikuvassa näkyvät ladun strategiset mitat. Kuten siitäkin näkee, Kaunispään ässänousu on melkoinen verrattuna muuhun latuun. Jos koko ladulla on nousua 75 metriä, sen saa puolitettua kääntymällä takaisin kappelin viereiseltä sillalta. Tänään kävin kaksi kertaa ylhäällä 23 km lenkillä. Pari päivää on luisteltu, jospa huomenna vaihtaisi pertsaan.

Lähtöportin/kodan kohdalla

Lähtöportin/kodan kohdalla

Kategoria(t): Hiihto Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.