Loistavia hiihtokelejä, hyviä hiihtokelejä

Viirilän suolla

Viirilän suolla

Viime viikonloppuna alkaneet hienot ja aurinkoiset hiihtokelit jatkuivat melkeinpä vielä parempina alkuviikosta. Monena iltana töissä meni sen verran pitkään, että piti hiihtää pimeässä, mutta keskiviikkona pääsin ajoissa ladulle. Lähdin hiihtämään Hakunilasta Keinukallioon, se latu on kiva hiihtää ainakin kerran talvessa, vaikka se ei olekaan yleensä kunnoltaan ihan samaa luokkaa kuin kotiladut Simonkylän ja Mätäkivenmäen maastoissa. Maisemat siellä ovat kuitenkin hienoja, osan matkaa taidetaan hiihtää Sipoonkorven kansallispuistossa.

Latu oli hyvin hiihdettävässä kunnossa, paikoin erittäin hyvää, paikoin taas oli kynnöksiä näkyvissä pellolla ja monessa kohdassa jäätä ja vettäkin. Menomatkaa sain hiihtää pitkälti aurinkoisessa kelissä, tosin kylmään vastatuuleen. Kun pääsin Keinukallioon, oli mennyt pilveen. Paluumatkalla olikin sitten hyvä myötätuuli.

Hakunila-Keinukallio-latua lähellä Bisaa

Hakunila-Keinukallio-latua parhaimmillaan lähellä Bisaa

Paluumatkalla kiersin Bisan lenkin ja poikkesin Kuusijärvelle kaakaolle. Täytyy kyllä sanoa, että oli hetkeen kallein kaakao ja munkki, 6,50 €. Aika hiljaista siellä olikin, vaikka varmaan saunojia riitti. Jännää, kun Kuusijärvellä on todella hyvä lounas varsin kohttuuliseen hintaan, mutta kahvilapuoli sitten on kallista eikä ihan parasta maultaankaan. Aika hurjia eroja noissa kahvilahinnoissa tuntuu pääkaupunkiseudulla olevan, vaikka unohdettaisiin kaikki Helsingin keskustan paikat. Halvin hinta on Pirttimäen 3 € ja kallein tämä 6,50 €. Ja Pirttimäen korvapuustit ovat vielä tuoreita ja valtavan suuria. Eikä todellakaan huono latukahvila ole Simonkylän latujen varressa oleva Ilolan Fresto (ABC-huoltoaseman yhteydessä), missä käytiin taas eilen ja tänään. Esim. eilen otettiin kaakaot ja todella isot itse leivotut omenapiirakat, hinta 4,70 €.

Viimeinen 100 metriä tänään Simonkylässä

Viimeinen 100 metriä tänään Simonkylässä

Tämän viikonlopun lenkit hiihdettiin kosteassa nollakelissä. Hyvän pidon saaminen ei ollut kumpanakaan päivänä helppoa. Eilen oli liippalatu, tänään alkuun liippa, lopuksi kunnon vesikeli. Lämpötila oli ylimmiläänkin vain alle +1, mutta suuri kosteus teki kelistä märän. Pitovoitelu hiukan epäonnistui kumpanakin päivänä. Eilen pelkkä purkki (VR65) ei liipalla tahtonut pitää, ladun sivussa kyllä hyvinkin. Ehkä kerros Swixin universal hopea -liisteriä alla olisi ollut hyväksi. Tänään sitten laitoin sitä, mikä eilen olisi luultavasti ollut hyvä, mutta nyt olikin märempää, pelkkä liisteri olisi varmasti ollut hyvä valinta. Kilometrejä silti kertyi viikonlopun aikana noin 70 km, vaikka eivät ne nytkään ihan helpolla tulleet.

Viime jutussa mainittua huuhkajaa ei ole sen koommin kuulunut. Tänään sen sijaan nähtiin luultavasti hiiripöllö Leinelässä.

Kategoria(t): Hiihto Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.