Kolmas talvi sen kun paranee

Pirunkorven lenkillä

Pirunkorven lenkillä

Lunta alkaa olla aika mukavasti, lähes yhtä paljon kuin vuoden ensimmäisen talven aikana 25.1. Erona on se, että silloin kaikki lumi oli kevyttä pakkaslunta, nyt kaikki on kosteaa ja tiivistä lunta. Lunta on jo niin paljon, että kunhan lumisade loppuu, ladut ovat täydellisessä kunnossa. Tänään lunta satoi aamupäivällä sen verran paljon, että vaikka kone ajoi kaikki ladut, ensin ajetuilla pätkillä sitä ei enää ennen puolta päivää huomannut. Katsottiin aamulla naisten suksenvaihtohiihto Lahdesta ja lähdettiin sitten itse hiihtämään.

Miesten kisa katsottiin digiboxin levyltä lenkin jälkeen katsomatta tuloksia etukäteen. Niin, eihän tuon lajin virallinen nimi mikään suksenvaihtohiihto ole, ainakaan suomeksi, taitaa olla yhdistelmähiihto. Minusta suksenvaihtohiihto on kuvaava nimi, siinähän vaihdetaan pertsasukset vapaan suksiin puolimatkassa. Ja onhan sen nimi norjaksi fellesstart med skibytte eli yhteislähtö suksien vaihdolla.

Tänään oli raskas keli, mutta zero-suksilla oli mukava hiihtää perinteistä, oli seinäpito eikä tökkinyt yhtään. Oli ulkoilupäivä, hiihdettiin hiljaa ja käytettiin Pirunkorven lenkillä aikaa aika monen ladun yli kaartuneen puun pelastamiseen. Usein riitti yksi hyvin osuva napautus sauvan piikillä, lumi putosi oksilta ja rungolta ja puu oikeni. Kun lumi tuli kosteana, se oli tarttui puiden oksiin ja runkoon eikä tuulikaan sitä pudottanut. Joitain puita piti oikein ravistella. Kun lumi seuraavaksi jäätyy pakkasten myötä, varmaan monia puita kaatuu. Mutta eipä kaadu yhtään ladun päälle Pirunkorvessa.

Näiden latujen ainoa latukahvila Ilolan ABC oli vaihtanut isäntää, ravintola on nykyään nimeltään Fresto ja sitä pyörittää oma firmansa, ABC taitaa enää myydä bensaa ja omistaa tilat. Hyvää kaakaota jo pullaa sieltä toki edelleen sai. Hyvä latukahvila siis ja suksilla pääsee melkein pihaan.

Tauon jälkeen käytiin vielä kierroksella Hiekkaharjun golfkentällä. Siellä oli kone ajanut pohjat, latu-ura oli tehty vain paikoin.

Latua Ilolasta kohti Kulokukkulaa

Latua Ilolasta kohti Kulokukkulaa ja Mätäkivenmäkeä

Mainokset
Kategoria(t): Hiihto Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.