-8 astetta ja tyyntä

Poroaita

Poroaita. Tämä on se poroaita, mistä näissä jutuissa aina puhutaan, Kiilopäältä lähtevän valoladun varrella.

Tänään oli siitä harvinainen päivä, että täällä oli pakkasta -8, etelässä kuulemma -25. Päivä täällä oli harvinainen myös siitä syystä, että tuulta ei ollut ollenkaan edes tunturissa. Eilen ennusteessa oli tyyntä, mutta tuuli aika lailla alhaallakin. Tänään taas ennusteen mukaan piti tuulla reippaasti, mutta olikin tyyni. Hiihtokeli olisi voinut olla hyvinkin liukas, mutta päivän aika satoi lähes koko ajan lunta.

Kun puut olivat jo pakkasten takia paksussa kuurassa ja kun nyt vielä tyynenä päivänä tuli reilusti lunta, maisema oli tänäänkin hieno, eri tavalla kuin pakkaspäivinä. Värejä ei juuri ollut, kaikki näytti mustavalkoiselta.

Poroaidan portilta kohti Laanilaa

Poroaidan portilta kohti Laanilaa

Hiihdettiin tänään kumpikin omat lenkkimme. Tiina kiersi ensin valolatua ja takaisin Ahopään yli ja päälle vielä Sivakkaojan lenkin. Minä taas hiihdin valolatua Saariselälle ja tulin takaisin Hirvaskurun, Onninjäljen ja Ahopään kautta, matkalla kävin Savottakahvilassa. Kaikki ladut oli ajettu tänään, mutta lunta oli ehtinyt tulla paikoin aika paljon ladulle.

Hirvaskuru

Hirvaskuru

Illalla saatiin poronkäristystä. Perjantai on tainnut olla täällä aina poronkäristyspäivä, ainakin näin oli jo vuonna 1989, kun täällä ensimmäisen kerran olen ollut. Ruoan päälle pieni ruokalepo ja sitten vielä savusauna ja avanto Kuurakaltiossa. Tänään siis oltiin kumpikin jo riittävän terveitä hiihtämään pidempi lenkki ja käymään avannossa.

Kuurakaltio

Kuurakaltio

Kategoria(t): Hiihto Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.