Pääkaupunkiseudun tykkiladut 2015-16: Hakunila ja Paloheinä

Hakunilan 0,95 km tykkilatu 30.12.2015

Hakunilan 0,95 km tykkilatu 30.12.2015

Paloheinän 1,2 km tykkilatu 31.12.2015

Paloheinän 1,2 km tykkilatu 31.12.2015

Vaikka vielä reilu viikko sitten ei ilmassa ollut hajuakaan talvesta, niin vain joulun jälkeen tuli pakkasjakso. Pääkaupunkiseudulla Hakunilassa, Paloheinässä, Leppävaarassa, Oittaalla ja Keinukalliossa lumitykit käynnistettiin viime sunnuntaiaamuna ja nyt kaikissa on jo latua hiihdettäväksi. Jos tarkkoja ollaan, Keravan Keinukallio ei kyllä kuulu pääkaupunkiseutuun, mutta pitäähän oman seuran latu toki tässä mainita.

Kaksi latua olen jo ehtinyt testaamaan, eilen Hakunilan ja tänään Paloheinän. Hakunilassa lunta tehdään peräti seitsemällä tykillä purovedestä, Paloheinässä neljällä tykillä vesijohtovedestä. Vesien ero on siinä, että luonnonvesi on selvästi kylmempää eli lunta siitä saa tehtyä vähän pienemmällä pakkasella. Hakunilassa latua oli valmiina 0,95 km ja Paloheinässä 1,2 km.

Hakunilassa on valmiina 16.-17.1. Suomen Cupin laduista helpoin osuus eli stadionalue ja reitti jonkin matkaa iso nousua ylöspäin, suunnilleen metsänreunaan saakka. Lunta oli jo levitetty kauemmaskin, mutta yhtenäistä, hiihdettävää reittiä ei ollut kuin tuo kilometri. Lunta oli jäljellä kasassa vielä paljon. Lumi oli erittäin nihkeää eilen illalla, niin usein käy, kun tykkilumi kostuu ensimmäistä kertaa. Hiihtäjiä oli aika paljon, mutta sekaan mahtui hyvin ja baana oli pääosin todella leveä.

Paloheinässä oli tehty 1,2 km tasainen latu. Se lähti latujen lähtöpaikalta Haltiapolkua pitkin itään päin ja kurvasi takaisin pellon reunaa pitkin. Tasainen tarkoittaa tässä todellakin tasaista, mittariin tuli nousua 17 km lenkillä vain 15 metriä. Lumi oli liukasta, mutta tänään lämpötila olikin hiukan pakkasella koko päivän. Lunta oli levitetty ladulle paljon, monin paikoin hyvinkin puolen metrin kerros. Kulutus tietysti Paloheinässä on aina kovaa, vaikka tänään, uuden vuoden aattona, olikin suhteellisen rauhallista. Latu on ehkä aavistuksen kapea sitten, kun väkeä on todella paljon.

Kummassakin paikassa oli perinteisen latu luistelubaanan reunassa.

Kategoria(t): Hiihto Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.