Karpaloita

Kiikalan Lapinsuo

Kiikalan Lapinsuo

Karpaloita

Karpaloita

Karpalosaalis 3,5 litraa

Karpalosaalis 3,5 litraa

Niin kuin meillä ei olisi jo kaikki paikat täynnä marjoja, mustikoita, puolukoita, lakkoja, karpaloita, mansikoita, päätimme viikonloppuna lähteä Kiikalan Lapinsuolle katsomaan, josko sieltä saisi kerättyä lisää karpaloita. Ja olihan siellä karpaloita. Muutenkin oli oikein hieno suoretki, keli oli mukava (sumuisen yön ja aamupäivän jälkeen aurinko alkoi paistaa ja ilma lämpeni) ja maisemat hienoja.

Varsin työlästä hommaa karpaloiden kerääminen kuitenkin on, kolmen ja puolen litran keräämiseksi oltiin suolla kolmisen tuntia. Homma olisi helppoa, jos karpalot kasvaisivat paljaan rahkasammaleen pinnalla, niin kuin ne varmasti jossain kasvavat. Mutta ei, Lapinsuolla ne kasvavat useimmiten saran ja vaivaiskoivujen seassa eli niitä on käytännössä kerättävä yksi kerrallaan. Muuten kerääminen on kyllä mukavaa, kun ei ole hyttysiä, kärpäsiä, paarmoja eikä edes hirvikärpäsiä.

Jos marjoja on ollut tätä vuonna paljon, sieniä sen sijaan ei juurikaan ole. Lauantaina käytiin kierroksella Pöytiöllä sienikopan kanssa ja löydettiinkin yhden aterian ainekset. Usein samoista maastoista samassa ajassa on kerätty koko korillinen suppilovahveroita.

Peikkometsää Lapinsuon metsäsaarekkeessa

Peikkometsää Lapinsuon metsäsaarekkeessa

Kategoria(t): luonto Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.