Tour de Paarlahti 2014

Viitapohjan linja-autoasema

Viitapohjan linja-autoasema

Kun vuonojen maasta palattiin reilu viikko sitten, vieroitusoireiden vähentämiseksi ajoin tänään jo perinteiseksi kerran kesässä -lenkiksi muodostuneen Tour de Paarlahden. Joku ehkä ihmettelee, miten tässä mikään liittyy mihinkään… Mutta liittyy toki, Norjassahan vuonoja on enemmän kuin missään maailmassa, mutta löytyy Teiskostakin vuono, jonkun tulkinnan mukaan ainoa Suomessa, Paarlahti. Aiheesta löytyy tarinaa viime vuoden elokuulta.

Pohtolan vanhan myllyn ja sahan paikka, ollut käytössä 1891-1966

Pohtolan vanhan myllyn ja sahan paikka, ollut käytössä 1891-1966

Tämän vuoden kierroksella uusi paikka, tai ei se uusi ole, vaan tosi vanha, mutta uusi paikka, johon tutustuin, oli vanha Pohtolan mylly ja saha. Se on ollut toiminnassa vuosina 1891-1966. Myllyrakennus on purettu vuonna 2006, paikalla ollut myllärin torppa jo aiemmin. Tällä hetkellä paikkalla on enää pato ja joitain rakennelmia joessa kertomassa historiasta. Vanhaan rakennelmaan on myös laitettu laatta, jossa kerrotaan nuo edellä mainitut asiat.

Sisaruspohjaa nähtynä Ala-Vattulasta

Sisaruspohjaa nähtynä Ala-Vattulasta

Tour de Paarlahden reitille mahtuu monenlaista maisemaa. Ehkä hienoimmat maisemat ovat Vattulassa, missä tie kulkee Paarlahden ja Sisaruspohjan välissä. Niemi on lähes kokonaan peltoa ja laidunta, siis oikein hienoa ja perinteistä maalaismaisemaa. Teiskossa on aika paljon hevosia monessakin paikassa, mutta Ala-Vattulassa on myös lehmia. Tällä kertaa hyvät lehmäkuvat jäivät ottamatta, kun lehmät olivat menneet kuumutta pakoon varjoon laitumen takareunaan. Tänään oli viime päivien tapaan kuuma päivä (+27 asetta). Pyöräily on kuitenkin siedettävää, kun siinä käy mukavasti viilentävä ilmavirta.

Tour de Paarlahden reittiä voi tutkia reittikartasta Google Mapsissä.

Kategoria(t): Pyöräily Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.