SM-keskimatka Haukkulaaksossa

SM-keskimatkan kilpailukeskusta

SM-keskimatkan kilpailukeskusta

Tänään suunnistettiin SM-keskimatka Taipalsaaren Haukkulaaksossa. Lämmintä oli koko lailla riittävästi, kun jo aamun karsinnassa lähenneltiin hellekukemia ja iltapäivän finaaleissa lämmintä oli +29. Kilpailukeskus oli tosi mukava tällaiseen kisaan. Parkkipaikat olivat vieressä hiekkapohjalla ja itse kilpailukeskus nurmipohjaista, kuten kuvasta näkyy. Vieressä oli vielä harjulampi, johon pääsi raikkaaseen veteen uimaan kisan jälkeen.

SM-keskimatkalla siis aamulla on karsinta ja iltapäivällä sitten finaalit. Omassa sarjassani osanottajia oli sen verran, että kun surkealla suunnistuksella voitti muutaman, pääsi A-finaaliin. A-finaalissa suunnistus sujui kohtuullisen hyvin kymmenen rastia, mutta yhdellätoista tuli 6-7 minuutin pummi. Ehkä kartatkin saadaan näytille reittipiirroksineen, kunhan saan ensin purettua gps:stä datan. Ilman sitä ei ole ihan selvää, missä kaikkialla muualla olen ollut kuin siellä, missä piti…

Maasto oli kunnon harjusuppamaastoa. Kulkukelpoisuus ei kuitenkaan ollut kovin hääppöinen allekirjoittaneen jaloille, kun risua riitti kummallakin radalla melkein koko ajan. Se oli kyllä hyvää, että kivikkoa ei ollut oikeastaan ollenkaan. A-finaalin 4,7 km radalla kertyi nousua yli 300 metriä, enkä ainakaan vielä ole keksinyt kohtia, missä nousua olisi voinut välttää kiertämättä kohtuuttoman kaukaa. Jyrkkien rinteiden juokseminen viistoon on sekin vaikeaa. Huomenna jatketaan viikonlopun viettoa Suomennimellä Kuolimojärven rannalla eli ei tänne sentään pelkästään suunnistamaan tultu vaan samalla kyläreissulle.

Mainokset
Kategoria(t): Suunnistus Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.