Pihan eläimiä ja lintuja

Orava
Ikkunasta on mukava seurata pihan eläimiä ja lintuja. Muutama päivä sitten oli kuva vitivalkoisista pupuista, joita pihalla loikkii enemmänkin, tosin ei niitä ihan joka päivä pääse näkemään. Oravia juoksentelee pihalla myös useita, yksi niistä on päässyt tämän jutun kahteen kuvaan. Myös poroja on nähty.

Orava

Linnuista tavallisin taitaa olla talitianen (kuvassa). Tiaisista on nähty myös hömö- ja lapintiaisia. Muita nähtyjä pihalintuja on kuukkeli, harakka ja viherpeippo. Jos miettii, mitä Pöytiön mökillä näkee pihalla, jotain samaa on täälläkin, mutta harvemmassa ovat kuukkelit ja porot olleet Pöytiöllä. Toisaalta Pöytiöllä on kuulemma nähty tällä viikolla lehtokurppa tallustelemassa pihalla, joten kuka tietää, josko sinne joskus vielä eksyisi kuukkeli tai poro…

Tänään oli lepopäivä hiihdosta ja muustakin liikunnasta, niin kuin vähän eilen ennakoinkin. Ohjelmassa ei ollut sen kummempaa kuin kaupassa, postissa ja Kuurakaltiossa (eli savusaunassa ja avannossa Kiilopäällä) käynti. Yöllä oli satanut hiukan lunta ja aamulla oli muutama aste pakkasta. Päivä oli pilvinen ja tuulinen, illalla alkoi paistaa aurinko. Lämpötila nousi alkuillasta kolme astetta plussalle eli kevätkelit näyttävät tulleen tännekin niin kuin ennusteen mukaan pitikin.

Talitiainen

Kategoria(t): luonto Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.