Tunturikuvia

Kiilopaan lasku
Ei voi väittää, että aamulla olisi ollut kovin pirteä olo. Mutta kun näitä aurinkoisia päiviä – ei niin, että nämä tällä viikolla olisivat jotenkin ainutlaatuisia, päinvastoin, me ollemme saaneet hiihtää auringonpaisteessa jo kuukauden – ei tällä erää ole enää montaa jäljellä, kun loppuviikoksi on ennustettu räntäsadetta sun muuta. Niin, ajatus melkein katkesi, kun hyvää keliä ja tänään vielä vähätuulista säätä riittää, hiihtämään lähdetään, levätään sitten räntäsadepäivinä.

Otin tänään reppuun järkkärin ja teleobjetiivin ja päivän lenkin, 36 km, tuloksena tänään onkin tarjolla enenmmän tunturikuvia kuin tekstiä. Päivän kuvasarja alkaa yllä olevasta kuvasta, joka on otettu Kiilopään ladun korkeimmalta paikalta, siitä mistä alkaa pitkä ja vauhdikas lasku kohti Tunturikeskusta.

Niilanpään nousu

Kiilopään Tunturikeskuksesta, joka muuten täyttää tänä keväänä 50 vuotta, Niilanpään porokämpälle johtaa normaalisti kapea kelkkaura, mutta nyt se on pääosin niin leveä, että luistelemaankin mahtuu. Ja maisemahan on hieno.

Niilanpään latu

Latu Niilanpään porokämpälle ja edelleen kohti Raututuntureita kulkee todella hienossa maisemassa.

Niilanpää-panoraama

Panoraamakuva Niilanpään porokämpän ja poroerotuspaikan ympäristöstä (aukeaa suurempana).

Kiilopään lasku

Näkymä kohti Kiilopään ladun korkeinta kohtaa, hiihtäjät ovat sillä kohdalla, missä on jutun ensimmäisessä kuvassa vaarallinen lasku -merkki. Kaikkea olen ladulla nähnyt, mutta tänään näin juuri tällä kohdalla ensimmäistä kertaa hiihtäjän, joka porhalsi hurjaa vauhtia alas koira kainalossa. Siis koira kainalossa. Se vetää vertoja pojalle, joka Sjusjøenissä porhalsi umpijäistä uraa 60 km/h alas kannustaen hurjasti vieressä juoksevaa koiraansa.

Kiilopään lasku

Kiilopäältä saa laskea aika hienossa maisemassa, jos vaan ehtii ja uskaltaa laskiessa maisemia katsella.

Sokosti

Ei ole hullumpi maisema ladun korkeimmalta kohdalta myöskään idän suuntaan. Horisontissa siintää alueen korkein tunturi Sokosti, 718 metriä.

Kiilopään kuru

Tämä kuru on tuttu niille, jotka ovat kesällä kävelleet Kiilopäältä Luulammelle. Kuva on otettu alhaalta Luulammen läheltä.

Mainokset
Kategoria(t): luonto Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.