Kevään ensimmäinen pulmusparvi

Kiilopää
Päivät ovat taas hetken aikaa muistuttaneet aika paljon toisiaan, aurinko paistaa, yöllä vähän enemmän pakkasta, päivällä hiukan pakkasen puolella, tuulta. Samanlainen päivä oli tämäkin, tosin sillä erolla, että aamupäivällä tuulta oli vähän. Yöllä oli pakkasta -15, iltapäivän ylin lämpötila pysyi juuri ja juuri pakkasen puolella. Perinteistä pääsi hiihtämään taas hyvin sinisellä purkilla eli blå extralla, tosin aivan lopussa se jo hiukan lipsui varsinkin aurinkopaikoissa.

Lähdettiin tänään kiipeämään tuntureita, kun kerran tuulta oli vähän, mutta lopulta tunturit jäivät alkumatkan iloksi, kun tuuli yltyi. Ensin noustiin Iisakkipäälle, josta oli taas kerran hienot näköalat. Ties kuinka monta kuvaa tämänkin blogin jutuissa jo on Iisakkipäältä etelän suuntaan kohti Kiilopäätä, mutta aina valaistus ja maisema vaan ovat vähän erilaiset. Tänään erikoisuutena – jos nyt todella hieno maisema jotain erikoista kaipaa, mutta ainakin syyn ottaa taas kuva ja laittaa se tänne – oli pilvien heittämät varjot Kiilopään rinteille. Samanlaista ilmiötä päästiin katselemaan tammikuussa Pontresinassa (ks. jutun toinen kuva).

Seuraava tunturi oli Ahopää. Ahopään reilu 70-metrinen ja kilometrin pituinen nousu oli mukava hiihtää vuorohiihtoa ylös, kun suksi piti hyvin ja latu oli hyvässä kunnossa. Kun Ahopäältä oli laskettu alas, alkoikin samantien päivän suurin nousu Kiilopäälle. Kiilopään rinteillä nähtiin kevään ensimmäinen pulmusparvi. Tiiran havaintojen perusteella nämä pulmuset olivat kevään neljäs havainto täällä Inarissa. Lapin ensimmäiset pulmuset on tänä keväänä havaittu noin viikko sitten.

Kiilopäältä laskettiin vauhdikkaasti Luulammelle, vauhdikkaasti tarkoittaa tässä reilu 50 km/h. Kaakaon ja munkin jälkeen matka jatkui tuttua latua Luuvaaran, Taajoslaavun ja Vellinsärpimäpään kautta toiselle tauolle Vellinsärpimäojan tuvalle. Loppumatka tultiin Luton vartta takaisin Saariselälle. Päivän lenkki oli 38 km pitkä, nousua kertyi noin 700 metriä. Tämän(kin) päivän testien perusteella Tiinan uudet Rossarit vaikuttavat erittäin liukkailta ainakin tällä kelillä.

Iisakkipää

Kategoria(t): Hiihto Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.